ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi, 47. Ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışması kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) 16 proje verdi.

Yarışmaya 56 proje ile katıldıklarını vurgulayan Eti Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hüseyin Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada 16 projenin kabul edildiğini söyledi.

Okur, yarışmaya toplamda bölgeden 100 projenin kabul edileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Eskişehir'den 25 proje yarışmaya dahil edildi. Sadece bizim okulumuzun proje sayısı 16. Bölgede bu anlamda okullar arasında başarı seviyemiz çok yüksek. Öğrencilerimiz 22-23-24 Mart 2016 tarihinde sonuçlanacak yarışma için hazırlanıyorlar. Osmangazi Üniversitesinde düzenlenecek sergi için gerekli hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Öğrencilerime şimdiden başarılar diliyorum."

Okul öğrencilerinin başarılı çalışmalar yaptığını söyleyen Okur, "Yüksek seviyede projeler çıkarttık. 9. sınıftan proje hazırlayan öğrencilerimiz var. Fakat hazırlanan projelere bakıldığında hakikaten üniversitelerde yüksek lisans yapan öğrenciler seviyesinde projeler hazırlanıyor. Umut ediyorum ki geçen yıllarda alamadığımız 1'inciliği bu yıl alacağız" dedi.