KONYA (AA) - Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti öncülüğünde, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla başlatılan Evlad-ı Fatihan Projesi kapsamında "Balkan STK'ları Çalıştayı Konya Zirvesi" yapıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Selçuklu Belediyesi, Hikmet İlim ve Sanat Derneği (HİSDER), Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV) desteğiyle hazırlanan projenin "Konya Buluşması" kapsamında, Dedeman Otel'de toplantı düzenlendi.

Proje Koordinatörü ve HİSDER Başkanı Önder Kutlu, toplantıda, Türkiye ile Balkanlar arasında köklü bir bağ bulunduğunu söyledi.

Bu bağı daha da güçlendirmek ve Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Evlad-ı Fatihan Projesi'nin başlatıldığını anımsatan Kutlu, bu kapsamda belli dönemlerde faaliyetler düzenleneceğini ifade etti.

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen "Konya Buluşması"nın 3 gün süreceğini anlatan Kutlu, şunları kaydetti:

"Faaliyet raporumuzda yer alan Saraybosna ve Konya zirve toplantılarının ilkini bugün Konya'da gerçekleştiriyoruz. Toplantıda Makedonya, Kosova, Karadağ, Bosna Hersek ve Sırbistan'dan gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ülkelerinde yaptıkları faaliyetleri sunacak. Bu etkinliklerimiz, Türkiye ve Balkanlarda faaliyet gösteren kardeş sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirecek."

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil ise bünyelerindeki 126 dernek, vakıf ve cemiyetle çalışmalar yürüttüklerini, Konya'nın kadim medeniyetini duyurmak amacıyla panel ve sempozyumlar düzenlediklerini belirtti.

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SADAV Başkanı Ercan Uslu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Etkinlik kapsamında, çalıştayın yanı sıra tarihi ve turistik yerlere geziler düzenlenecek.