Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi’nde Hayat Hastanesi iş birliğiyle ilki düzenlenen ‘Evlilik Okulu’ son dersini yaptı. Uzman Dr. Dilek Kaymak tarafından ‘Aile İçi İletişim’ temasıyla verilen 5 haftalık eğitimlere katılan 175 kursiyer, katılım belgesi almaya hak kazandı.

Yıldırım’da kültür ve sanatın kalbinin attığı İncirli Kültür Merkezi, önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl düzenlenen ve çok beğenilen ‘Aile Okulu’ndan sonra benzer bir proje olan ‘Evlilik Okulu’ da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programın son dersinin ardından kursiyerler sertifika almanın heyecanını yaşadı. Kursiyerlere sertifikalarını, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Koçak ve Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat verdi. Kursiyerler, katılım belgelerini almanın heyecan ve mutluluğunu yaşadı.

Evlilik hazırlığı yapan veya evliliğini daha sağlıklı şekilde sürdürmek isteyenlere yönelik bilgilendirme, bilinçlendirme ve uygulama yoluyla farkındalık sağlayan derslerde 5 hafta boyunca, ‘Eşler Arası İletişim’, ‘Evlilikte Yaşanan Sorunlar ve Başa Çıkma Yolları’, ‘Evlilik İlişkisini Geliştirmeyi Amaçlayan Çalışmalar’ ve ‘Aile İlişkileri ve Çocuk’ konuları incelendi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, ailenin toplumdaki önemine işaret ederek, “Aile sağlam olursa gelecek nesiller de sağlam olur” diyerek programa gönüllü olarak katkı sağlayan Kaymak’a plaket takdim etti.