ELAZIĞ (AA) - Hobi amaçlı başladığı el sanatlarıyla meslek sahibi olan ev hanımı, kurduğu atölyede evsel atıkları süs eşyasına dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor.

Ev hanımı Aysun Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlendikten sonra eşiyle Hatay'dan Elazığ'a yerleştiğini belirterek, evliliğinin ilk yıllarını evinde geçirdiğini ve boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla el sanatlarıyla uğraşmaya başladığını söyledi.

Evinde oluşturduğu atölyede ham madde olarak evsel atıklardan faydalanmaya çalıştığını kaydeden Gürbüz, ev kadınlarından temin ettiği kullanılmayan bardaklar, plastik kaplar, şişeler, ambalajlar ve eski giysiler gibi birçok malzemeyi süs eşyasına dönüştürerek doğayı korumayı amaçladığını anlattı.

Gürbüz, yoğun talep üzerine ürünlerini çeşitlendirdiğini aktararak, "Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da takipçilerim var. Özellikle gurbetçiler yaptığım çalışmaları çok beğeniyor. Almanya, Hollanda, İtalya ve Venezuela gibi ülkelere ürünlerimi göndermekteyim'' ifadelerini kullandı.