Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın ödüllü programlarından olan Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Eyüpsultan Belediyesi, gençlere ve çocuklara yabancı dil eğitimi verilmek üzere Düğmeciler Mahallesi’nde açtığı Simurg Dil Evi’yle örnek bir projeye imza attı. Simurg Dil Evi’nde yabancı öğretmen ile uygulamalı eğitimler gerçekleştirilerek, çocukların, en kolay yoldan yabancı dil öğrenmesi sağlanıyor. Haftanın altı günü açık olan Simurg Dil Evi’ne öğrenciler iki gün gelerek 5 saatlik bir eğitim alıyorlar. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim aldığı dil evinde kalem ve defterden uzak dört duvara sığmayacak bir eğitim modeli uygulanıyor.

Konuşabilecekleri, tartışabilecekleri ve müzakere edebilecekleri bir ortamda pratik yapan öğrenciler aynı zamanda konuştukları konular üzerine eğlenceli oyunlar oynayıp, karaoke yaparak ve filmler izleyerek İngilizcelerini geliştiriyorlar.

"İngilizceyi konuşan, anlayan bireyler yetiştireceğiz"

Simurg Dil Evi’yle öğrencilerin yabancı dili severek, isteyerek öğrenmelerini amaçladıklarını söyleyen Başkan Remzi Aydın, “Simurg Dil Evi’nde öğrenciler, yabancı hocaların eşliğinde eğlenirken öğrenecekleri ve öğrendiklerini hayata geçirecekleri öğrenci merkezli bir sınıf ortamında olmanın ayrıcalığını yaşıyorlar. Böylelikle İngilizceyi konuşan, anlayan bireyler yetiştireceğiz” dedi.

Öğrencilere eğlenerek ve oynayarak İngilizce dersi

“Öğretmenlerin derslerde kesinlikle Türkçe konuşmadığını belirten Eymen İnkaya, “O yüzden daha çok pratik yapma şansımız oluyor. Sürekli İngilizce oyunlar oynuyor, filmler izliyoruz. Tüm arkadaşlarıma buraya gelmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

İngilizceyi çok sevdiğini söyleyen Yağız Efe Yeşilyurt “9 yaşındayım, İslambey İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisiyim. İngilizceyi çok seviyorum. Buraya gelmeden önce de çalışıyordum. Derslerimiz çok güzel geçiyor. Eğlenerek ve oynayarak İngilizce öğreniyoruz. Okuldaki İngilizce dersime de çok faydalı oluyor” diye konuştu.

Rabia İncinazbeyaz isimli öğrenci ise ”10 yaşındayım, Eyüp Merkez Ortaokulu 5.sınıf öğrencisiyim. Buraya gelmeden önce İngilizceyi çok fazla sevmiyordum ama artık çok seviyorum. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Bizlere oyun oynatarak İngilizce öğretiyorlar, o yüzden hiç sıkılmıyoruz. Tüm arkadaşlarıma buraya gelmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.