DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM), terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Ezidiler için battaniye kampanyası başlattı.

Bölgede daha çok kadın sorunlarıyla ilgili faaliyet yürüten DÜKSAM, özellikle Irak ve Suriye'den, IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'deki farklı kentlere yerleşenlerin ihtiyaçlarını belirlemek için yaptığı çalışmanın ardından, yardım kampanyası başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince kentte kurulan ve Ezidiler'in barındığı kampta çalışma yapan merkez, mevsim şartlarını da göz önüne alarak battaniye ihtiyacının karşılanması için kampanya kararı aldı.

DÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuriye Mete, AA muhabirine, kampanyaya şu an en büyük desteğin üniversite öğrencilerinden geldiğini anlattı.

Kampanyanın duyurusunun yapılmasının ardından bir çok öğrencinin merkezle iletişime geçtiğine vurgu yapan Mete, "Araştırma merkezleri maalesef kısıtlı imkanlarla çalışma yapıyor. Proje kapsamlı kaynak bulabilen merkezler toplumu yakından ilgilendiren sorunlara eğiliyor. Merkezimizde de bir çok çalışma yapıldı. Ezidiler'in ihtiyaçlarının tespitine yönelik yaptığımız incelemenin ardından mevsim de göz önüne alındığında, ısınma sorununun ön planda olduğunu gördük. Bir kampanya başlatarak, battaniye yardımı duyurusu yaptık. Öğrencilerimizin kampanyaya yoğun ilgisi bizleri mutlu etti. Üniversite dışından da destek bekliyoruz" dedi.