"İyiye, doğruya ve güzele" sloganıyla Fair Play kavramını ve ruhunu ülke genelinde yaygınlaştırmayı amaçlayan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri üniversite öğrencileri ile buluştu.

Üniversite SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri, fakülte dekanlar, kurum amirleri, akademik-idari kadro ve öğrenciler katıldılar.

Etkinlik, Uluslararası Fair Play “Karikatür Sergisi” açılış töreni ile başladı. Sergide ülkemiz ve dünya ülkelerinden öğrenciler tarafından çizilen ‘Fair Play’ konulu karikatürler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Ardından gerçekleşen “Fair Play Üniversiteler Kervanı” panelinin açılış ve selamlama konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Milli Olimpiyat Komitesi Üyelerine bu anlamlı etkinliği Üniversitemize taşıdıkları için teşekkür etti.

Sporun sadece mücadele ve rekabet değil; aynı zamanda ahlak, erdem ve dostluk olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Fair Play’de Her oyuncu kendi görevlerini yerine getirmeli, rakip takımı düşman gibi görmemeli ve hırslarına yenik düşmemelidir. Oyuncular kendi galibiyetleri için fazla hırs yapıp haksızlık yaratacak ataklar yapmamalı ve aynı şekilde rakiplerinin düştüğü eksi pozisyonlardan kendilerine pay çıkarmaya çalışmamalıdır. Eminim ki geleceğin sporcularının yetiştiği Spor Bilimleri Fakültede, öğrenciler bu panelden çok değerli bilgiler öğrenerek; Fair Play ruhunu profesyonel spor hayatlarında da asla unutmayacaklardır” dedi.

Ardından Üniversite Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yüktaşır’ın oturum başkanlığını üstendiği “Fair Play Üniversiteler Kervanı” panelinde; Milli Olimpiyat Komitesi Duayen Üyesi Erdoğan Arıpınar, Fair Play Komisyonu Planlama Koordinatörü Teoman Güray, Fair Play Komisyonu Üyesi, Spor Yazarı Remzi Yılmaz, Balkan Şampiyonu Milli Atlet İsmail Akçay, Fair Play Komisyonu Üyesi, Spor Yazarı Avni Erboy, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Semra Demirer ve Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hürmüz Kôç tarafından katılımcılara Fair Play kavramı ve ruhu sunumlar eşliğinde anlatıldı.

Program sonunda Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır tarafından Milli Olimpiyat Komitesi Üyeleri adına Erdoğan Arıpınar’a hediye takdim edildi.