Şanlıurfa’nın eski belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

Eski Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol ile birlikte Anadolu Aslanları İş Adamları Dernegi (ASKON) Başkanı Orhan Şahin’i ziyaret eden Fakıbaba, ziyarette milletvekilliğine adaylığını açıkladı. Yeni açılan derneğin hayırlı olması temennisinde bulunan Fakıbaba, Başkan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti. ASKON yönetim kurulu üyelerinin sorularına da samimiyetle cevap veren Fakıbaba, ASKON Şanlıurfa Şubesi Başkan Yardımcısı Murat Şahanoglu’nun “Genel seçimlerde AK Parti’den aday mısınız” sorusuna, “Evet ben bu saatten itibaren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayıyım. Memleketime hizmet için sorumluluk almam gerektiğini düşünüyorum. Bu yolda tüm hemşehrilerimin desteği ile belediye başkanlığı görevinde yaptığım hizmetlerin devamını bu kulvarda sürdürmek istiyorum. Bu hizmetleri daha farklı alanlarda yapmaya kendimi mecbur hissediyorum” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarına da tavsiyelerde bulunan Fakıbaba, sivil toplum kuruluşlarının da amacının sadece yönetimlerde sandalye kapmak olmaması gerektiğini vurguladı. Fakıbaba, “Sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinin amacı samimi bir şekilde topluma hizmet olması gerekir. Dürüst sivil toplum kuruluşlarının, topluma ve yöneticilere yön vermesi gerekir. Basit işler için STK başkanları, üyelerini ve esnaflarını kullanmamalıdır” diye konuştu.

ASKON Başkanı Şahin, Fakıbaba’ya ziyaret anısına isminin ve unvanının hat sanatıyla yazıldığı tablo hediye ederek, kente hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.