‘Farklı renklerde aksa da kanın gel hayat kurtaralım’ sloganıyla kan bağışına farkındalık oluşturmak isteyen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fenerbahçeliler Kulübü, Türk Kızılay’ı ile iş birliği sonucu kan bağışı organizasyonu düzenledi.

Kan bağışına katkıda bulunmak ve sosyal sorumluluğu arttırmak amacıyla harekete geçen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fenerbahçeliler Kulübü “Farklı renklerde aksa da kanın gel hayat kurtaralım” sloganı ile kan bağışı kampanyasına imza attı. İki gün düzenlenecek kan bağışı kampanyası için günde yüz kan bağışı hedefleniyor.

Kan bağışı kampanyasını geleneksel hale getirmeyi başardıklarını ifade eden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fenerbahçeliler Kulübü Başkanı Kaan Kızıl, “Üniversitemizin Fenerbahçeliler Kulübü olarak ‘Farklı renklerde aksa da kanın gel beraber hayat kurtaralım’ sloganı ile Kızılay ile ortaklaşa bir proje gerçekleştiriyoruz. Biz Fenerbahçeliler olarak kampanyaya öncü olmak istedik ve bütün taraftarları da bu organizasyona davet ettik. Burada takımların renginden daha önemli olan konu bunun sosyal sorumluluk çalışması ve kan bağışı kampanyası olmasıdır. 2 gün sürecek organizasyon için yüksek bir katılım olmasını bekliyoruz. Yeni Yüzyıl’da yüz kan bağışı hedefliyoruz” dedi.

“TAKIMLAR ARASI REKABET KAN BAĞIŞINDA OLSUN”

Takımlar arası rekabetin kan bağışında olması gerektiğinin altını çizen Radyo Programcısı Cem Arslan, “Kan Fenerbahçeliye, Galatasaraylıya, Beşiktaşlıya yani her insana gerekli olan bir şey. Takımlar arası rekabet ise her zaman var. Ancak bu rekabetin böyle sosyal sorumluluk projelerinde takımların birbirleriyle kan toplama yarışı şeklinde olmasını isterim. Bir rekabet olacaksa sen mi daha çok kan toplayacaksın ben mi daha çok toplayacağım şeklinde olmalıdır. Maalesef Türk insanı sağlıklı bir şekilde yaşantısını sürdürürken kan ihtiyacının önemine varamıyor. Bu sağlıklı olarak nefes alıp verdiğimizde umursamadığımız ancak saniyelerle yaşamda kalma savaşı sırasında keşke zamanında ilgi gösterseydim dediğimiz bir konu. Bu nedenle herkesi bu kampanyanın içinde olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Öğrenci kulüplerinin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Bu ciddi bir sosyal sorumluluk meselesi ve Kızılay son yıllarda Türkiye dışında da birçok kesime eline uzatmak üzere gönüllülükle çalışan baş tacı bir kurum. Burada gönüllülük esasına göre her kesimi ve her takım taraftarını Kızılay’a kan bağışı yapmak üzere çağırıyorlar. Öğrenci kulüplerinin varlık nedenlerinden biri de bu tarz sosyal sorumluluk projelerini oluşturmak. Üniversite ortamındaki o paylaşımı daha geniş öğrenci kitlesine gençliğe yansıtabilme. Bizler de öğrencilerimizin böyle sosyal sorumluluk projelerinde bulunmalarına memnun oluyoruz” dedi.