KONYA (AA) - Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, IŞİD'in, Ortadoğu'da bağımsız Kürdistan'ın kurulması için uluslararası güçlerce çıkarıldığını savundu.

Erbakan, Dedeman Otelde düzenlenen Necmettin Erbakan Vakfı'nın İç Anadolu Bölgesi toplantısında, Erbakan Vakfı'nın Konya'da ilk toplantısını gerçekleştirdiğini söyledi.

Konya'nın Milli görüşün merkezi olduğunu anlatan Erbakan, burada vakıf toplantısını yapmanın kendileri için özel anlamı bulunduğunu dile getirdi.

Vakıf üyesi bir vatandaşın kendisine, "Merhum Erbakan gibi bakıyorsunuz, ona çok benziyorsunuz" dediğini aktaran Erbakan, "Geçtiğimiz gün Fehim Adak'a ziyarete gitmiştik. Orada birisi Fehim beye, 'siz seyyitsiniz değil mi? diye sormuştu. O da evet ama insanın ameline bakarlar soyuna sopuna bakmazlar. Siz ne kadar seyyit olursanız olun, Peygamber Efendimizin yolundan gitmeniz gerekir. Seyyit olmak tek başına sizi kurtarmıyor' dedi. Bunu söylememizin sebebi, Erbakan hocamız gibi bakacaksak, ona benzeyeceksek, onun gittiği yolda yürümemiz, prensiplerine bağlı kalmamız gerekir. Bir insan onun prensiplerine ne kadar uyarsa o kadar Erbakan hocamıza benzer" diye konuştu.

- Paris'teki saldırılar

Erbakan, Avrupa'da İslamın hızla yayıldığını belirterek, Müslümanlığın geniş kitlerlerce benimsenmesinin küresel güçleri tedirgin ettiğini savundu.

Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, medya operasyonları ile İslamın terörle bağdaştırılmaya çalışıldığını anlatan Erbakan, "Burada özellikle 'cihatçı Müslüman, cihatçı örgüt ifadeleri kullanılıyor. Dünyanın neresinde bir terör eylemi olsa, 'cihatçı' ibaresini görürsünüz. Bilinç altına, zihinlere cihat eşittir; adam öldürmek ve kan dökmek fikri aşılanıyor" ifadelerini kullandı.

"Şimdi IŞİD adlı bir örgüt çıktı. Bu filmi daha önce de izledik. Sonunu da tahmin edebiliyoruz" diyen Erbakan, şunları kaydetti:

"Taliban çıkarıldı ardından Afganistan işgal edildi. El Kaide adlı öcü çıkarıldı Irak'a girildi. Şimdi IŞİD diye bir öcü çıktı bununla da bağımsız Kürdistan kurulması amaçlanıyor. Ölümü gösterip hastalığa razı etmek için, 'bu caniler mi bölgeye hakim olacak? En iyisi Irak ve Suriye'de bağımsız bir Kürdistan kurulsun diyecekler'. Arkasından da büyük İsrail adımını atmak isteyecekler."