Ordu’nun Fatsa ilçesinden, Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan Mehmetçiğe 1 tır dolusu organik yumurta gönderildi.

Ordu Organik Yumurtacılar Birliği tarafından askere destek olmak için hazırlanan 1 tır dolusu organik yumurta için 15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törende konuşan Ordu Organik Yumurtacılar Birliği Başkanı Ahmet Kaya, “Afrin’de görev yapan, vatan millet için orada bulunan askerlerimize destekte bulunmak istedik. Vatanını korumak için savaşan askerlerimize her zaman canımız feda. Onların hep yanındayız. Bir tır dolusu yumurtayı afiyetle yesinler” dedi.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise, “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde serbest tavukçuluk projesi başlatılmıştır. Bu proje sayesinde 80 kümes faaliyete girmiştir. Askerlerimize bu üretilen yumurtalardan göndermek istedik. Zeytin Dalı Harekâtı’nı destekliyoruz ve Afrin’de askerlerimize dualar ediyoruz. 100 bin adet organik tamamen üreticilerimizin ürettiği yumurtaları gönderiyoruz. Onlara güç vermek için yanındayız” dedi.

Yumurtacılar Birliği’nin bu örnek davranışının çok anlamlı olduğunu belirten Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ise, “Dualarımızla askerlerimizin yanındayız. Üreticilerimiz askerin yanında olduğunu göstermeye çalışıyor. Bu anlamda 100 bin yumurtayı gönderiyorlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde yumurta yüklü tır Kilis’e hareket etti.

Törene ayrıca Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.