KONYA (AA) - Devlet içinde yapılanarak çıkarları doğrultusunda usulsüzlük, yasa dışı uygulama ve kumpas çalışmaları yürüten FETÖ/PDY'ye yönelik son bir haftada düzenlenen operasyonlarda, 33 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik 2014'te başlatılan soruşturmalar, 2016'da da hız kesmeden devam etti. Operasyonlar kapsamında mart ayında da 33 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı.

Böylece yılbaşından bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan zanlı sayısı 349, tutuklu sayısı 116'ya yükseldi.

Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonu

Kayseri'de 4 Mart'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve üst yönetici Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu 4 holding yöneticisi gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Hacı ve Memduh Boydak tutuklandı. Holding yöneticilerinden Erol Boydak ile Murat Bozdağ mahkemece adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakıldı.

Feza Gazetecilik ile Cihan Haber Ajansına kayyum kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğince, Zaman gazetesinin bağlı olduğu Feza Gazetecilik şirketine kayyum atandı. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık AŞ'ye kayyum atanmasına karar verdi.

Sakarya'da 6 emniyet mensubu gözaltına alındı

Sakarya merkezli 4 ilde 2009-2013 yıllarında usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, biri emekli 6 emniyet mensubu gözaltına alındı. Eski Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve eski Sakarya İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça ile bir polis memuru hakkında yakalama emri çıkarıldı.

İzmir'de SGK İzmir İl Müdürü gözaltında

FETÖ/PDY'ye haksız kazanç sağlandığı iddiaları doğrultusunda İzmir merkezli 3 ilde başlatılan operasyonda, aralarında SGK İzmir İl Müdürü'nün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

MİT tırlarının durdurulması soruşturmasında tutuklama

İstanbul'da, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan zanlı avukat Faruk Öksüz, FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan tutuklandı. Böylelikle hakkında gözaltı kararı alınan 4 avukat tutuklanmış oldu.

Muhabir: Rifat Yerlikaya