ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, "Fetullah Gülen'in kardeşine ait matbaada, paralel yapıya ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgenin saklandığı" iddiası üzerine yapılan operasyonda bir kişi tutuklandı, Fetullah Gülen ile matbaanın sahibi kardeşi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ/PDY'ye ilişkin soruşturma kapsamında "Fetullah Gülen'in kardeşi S. Gülen'e ait matbaada paralel yapıya ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgenin saklandığı" yönündeki ihbar üzerine, Erzurum Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama, el koyma ve yakalama kararına istinaden belirlenen adreslerde arama yapıldı.

Elde edilen deliller sonucunda Fetullah Gülen, matbaa sahibi kardeşi S. Gülen ve S.Y. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "Anayasayı ihlal etme" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan S.Y, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Firari durumdaki Fetullah Gülen ile kardeşi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Muhabir: Hadi Şengül