KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri, "İftarlık Gazoz" filminin oyuncu ve yönetmeniyle bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye filmin senaristi ve yönetmeni Yüksel Aksu, yapımcısı Elif Dağdeviren, oyunculardan Ümmü Pütgül ve Okan Avcı katıldı.

Aksu, söyleşide yaptığı konuşmada, Kırşehir’de gösterilen yoğun ilgi ve misafirperverliğin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Anadolu’da birçok yeri gezdiklerini, buralardan yetenekli kişilerin değerli eserlerinin kendilerine ulaştığını ifade etti.

Büyük üniversitelerden mezun olmanın avantajları olduğunu fakat Anadolu’da bir üniversitede okumanın da farklı avantajlar sağladığını dile getiren Aksu, öğrencilere hem bölgenin kültürünü edinmeleri hem de uluslararası bir kültürde derinlemesine kendilerini yetiştirirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Filmle ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten yapımcı Elif Dağdeviren de izlemek isteyenlerin alt temalarda gelişen olaylara odaklanması gerektiğine işaret etti.

Ümmü Pütgül ve Okan Avcı’nın filmde oynadığı roller hakkında bilgiler verdiği söyleşi, salondan gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.