ORDU (AA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) bu sezon üreticiden aldığı fındığın 6 bin tonu geçtiği bildirildi. 

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık alımlarının gayet iyi gittiğini belirterek, "Şimdiye kadar gelen fındık miktarı, beklentilerimizi karşılıyor" dedi. 

Özellikle batı bölgesinde yoğun bir alımın söz konusu olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Beklediğimiz tonajlara ulaşıyoruz. Üreticilerimiz bizlere olan güvenlerini kurumumuza fındık getirerek gösteriyor" diye konuştu. 

Her şeyin FİSKOBİRLİK adına olumlu gittiğini vurgulayan Bayraktar, kurumun aldığı fındığın 6 bin tonu geçtiğini ve bu rakamın ilerleyen aylarda daha artmasını ümit ettiklerini söyledi. 

Üreticilere ödemelerin peşin yapıldığını kaydeden Bayraktar, "Bizi en çok sevindiren olay ise üreticilerin yeniden bizlere yönelmesi ve bizleri tercih etmesi. Bu ilgiden oldukça memnunuz. Zaten kamuoyunda 'FİSKOBİRLİK düzeldi, iyiye gidiyor' söylemlerini de duydukça mutlu oluyoruz. Bu söylentilerin bir şekilde olumlu yansımaları oluyor. Bizler de bu güveni boşa çıkartmamak adına elimizden geleni yapıyoruz" ifadesini kullandı.