ORDU (AA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındık üreticisinin Birliğe en az eski günlerde olduğu kadar güvendiğini söyledi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona geçen yıldan daha iddialı girdiklerini belirterek, 50 merkezde fındık satın aldıklarını ifade etti.

Serbest piyasanın 10-20 kuruş üzerinde fındık alımı yaptıklarını dile getiren Bayraktar, "Şunu net şekilde söyleyebiliriz ki artık fındık üreticisi FİSKOBİRLİK'e en az eski günlerde olduğu kadar güvenmektedir. Bu da bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Bayraktar, geçen sezon yaklaşık 10 bin ton fındık aldıklarını, bu sezon ise bu rakamın iki katı alım yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Bayraktar, "Üreticiden 50 bin ton fındık gelse de biz bunun karşılığını ödemeye hazırız. Biz kendimize güveniyoruz" diye konuştu.

Üreticilerin hiç çekinmeden, kuruttukları fındığı FiSKOBİRLİK'in alım yaptığı şubelere götürmelerini isteyen Bayraktar, "Her geçen gün yere daha sağlam basan ve dimdik durabilen bir FİSKOBİRLİK var. Bu da üreticilerimize güven veriyor" ifadesini kullandı.

Daha iyi şartlarda üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bayraktar, "Üreticilerimizin destekleriyle büyümeye devam edeceğiz. FİSKOBİRLİK geçmiş yıllarda üreticinin kara gün dostu gibiydi. Biz aynı günlere tekrar dönmek istiyoruz. Bunun için herkesi kurumumuza fındık satmaya davet ediyoruz" dedi.

Bayraktar, fındık alımı yapmaya başladıktan sonra en çok Ordu ve Giresun'dan ilgi olduğunu sözlerine ekledi.