ANKARA (İHA) – Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Kalkınma Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulselam Uluçam, “Batman Üniversitesi olarak GAP eylem çerçevesi içerisinde 2014 yılında yapılan yatırımları gerçekleştirme oranlarını ve 2015 yılında yapılacak yatırımlarla ilgili burada hem bilgi vermek, izlemek hem de 2015 yılındakilerle ilgili genel bir koordinasyon çerçevesinde bilgilenmek için buradayız” dedi.

GAP İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, GAP’tan sorumlu kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla Kalkınma Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uluçam, her yıl Kalkınma Bakanlığı’nda yapılan bu toplantılara katıldıklarını belirterek, “GAP kapsamındaki illerin yatırımları görüşülüyor. Bizim de Batman Üniversitesi olarak GAP eylem çerçevesi içerisinde 2014 yılında yapılan yatırımları gerçekleştirme oranlarını ve 2015 yılında yapılacak yatırımlarla ilgili burada hem bilgi vermek, izlemek hem de 2015 yılındakilerle ilgili genel bir koordinasyon çerçevesinde bilgilenmek için buradayız” diye konuştu.

GAP projesi hakkında bilgi veren Uluçam, “2015 yılı içerisinde Batman Üniversitesi’ne 27 milyon liralık bir ödeme ayırdı. Tabi bu ödeme içinde yatırıma girebilecek olanların bütçelendirilmesi ve alt kademlerinin gözden geçirilmesi söz konusu. Aslında biz bunları Kalkınma Bakanlığı’nın daha önce bu konuları ayrıntılı olarak gözden geçirmiştik. Kurum ve kuruluşlarla olan koordinasyonumuzu da gözden geçiriyoruz. Kalkınmada bir birliktelik, daha hızlı bir noktaya ulaşabilmek için bir çalışma” şeklinde konuştu.

Uluçam, konuşmasına şöyle devam etti:

“Her konuda devletin elinin uzandığı kurum ve kuruluşların Batman’a yansıyan yönü de burada gözden geçirilmeye çalışılıyor. Bizim bu toplantıya bir yılda bize ayrılan ödeneğin ne kadarı harcandı, ne kadar yatırımlarda gerçeklik payı olduğunu düşünüyor. 10 Aralık 2014 tarihi itibari ile GAP Eylem Planı çerçevesinde bize ayrılan alt yapı ödeneğinin yüzde 82’sini harcamışız. Başarılı bir harcama bu. Hatta yılsonu olsaydı bu, bizim lojmanlarımız ve iktisadi idari bilimler fakültemizin de teslimini alacağız. Bu yüzde 110’a varan bir harcama demektir. Yani önümüzdeki yılların yapılaşmasını da bu sene yapmış olduk. Bu toplantılar bize bir ivme kazandırıyor, bizi teşvik ediyor.”