16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türk Dünyası Gazeteciler Zirvesi’ne katılan gazetecileri Kartepe’de ağırladı.

16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle Türk Dünyası Gazeteciler Zirvesi’ne katılan gazetecileri Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez Kartepe’de misafir etti. Dağ yolundaki Sıcacık Mola restoranda düzenlenen programda konuşan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol “Kentimizin en doğal ilçesindeyiz. Türk ve Dünya basınına mal olmuş duayen gazeteciler, televizyoncular, haberciler ve yerel basınımızı Kartepemizde ağırlıyoruz. Bizleri misafir eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

4 MEVSİM TURİZM

Gazetecileri Kartepe’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “İlçemiz yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bir yerdir. Genç bir ilçe olmakla birlikte turizmde de çok mesafe kat ettik. 120 bin nüfusumuza karşın 4 mevsim turizm hareketliliği yaşadığımızdan günü birlik 250 bin nüfusa ulaşıyoruz” diye konuştu.

MOZAİK BİR İLÇEYİZ

Başkan Üzülmez “Aşık olunacak bir ilçedir. İlçemizi turizm ve sosyal belediyecilik alanlarında öne çıkarmaya çalışıyoruz. Ülkemiz ekonomisine ciddi katkı vermekteyiz. İlçemizde yatak kapasitesini yüzde 500 oranında arttırdık. Dağ eteklerinde yapılaşmaya izin vermiyoruz. Doğal güzellikleri bozmayacak yatırımlara izin veriliyor. Türkiye’ye örnek olan projelerimiz hayata geçirilmiştir. İlçe genelinde 17 mahallemizde 17 ayrı noktada kadın spor merkezlerimiz var. Mozaik bir ilçede yaşıyoruz. Kadınlar Kulübümüzün çalışmaları heryere örnek olmuştur” ifadelerini kullandı.

TİJEN KARAŞ VE ERDOĞAN ARIKAN’DA KATILDI

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in misafirleri arasında Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, ulusal medya temsilcilerinin önemli ve başarılı isimlerinden TRT Spikeri Tijen Karaş, TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Sabah NTV Yunanistan Temsilcisi Stelyo Berberakis ve ülkemizin çeşitli illerinden gelen gazeteciler cemiyeti başkanları ve üyeleri katıldılar. Kartepe Turizm Tanıtım ve Alo Evlat Hattı tanıtım filmlerini de izleyen grup Kartepe’nin güzelliklerine hayran kaldı.

HEDEF 1 MİLYON TURİST

“Ödüllü projelerimizden biri olan Alo Evlat Hattı projesini duyan hayırsever vatandaşlarımız bizimle irtibata geçerek yardım etmek istemektedir” diyen Başkan Üzülmez, “Büyüklerimizi yeniden hayata bağlıyoruz. Her türlü ihtiyaçları bizim tarafımızdan karşılanmaktadır. Şimdi Kartepe’li büyüklerimizi Umre’ye götüreceğiz” dedi. Ayrıca her alanda turizm çalışmamız devam ediyor. Tarih konusunda yaptığımız çalışmaların sonuna geldik. Ülkemiz işgal girişiminden kurtuldu. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmektedir. İlçemizde bulunan Çuhane Cephaneliği incelendi. 16.yydan kalma tarihi kalıntılar bulundu. Şimdi bunlar milletin hizmetine sunulacaktır. En az 1 Milyon turisti ilçemizde ağırlamayı hedefliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Üzülmez, 16 Ocak Basın Günü anısına misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.