YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terörle mücadele operasyonlarında yaralanan Yozgatlı Astsubay Adem Pusmaz’ı tedavi gördüğü Ankara Gülhane Tıp Akademisinde (GATA) ziyaret etti.

Milletvekili Abdulkadir Akgül, ziyaretinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Astsubay Adem Pusmaz’ın hemşehrisi olduğunu ifade eden Akgül, “Kardeşimiz, terörle mücadele sırasında büyük kahramanlıklar göstermiş ve yaralanarak gazi olmuştur. Kendisine ve bütün gazilerimize yüce Allah’tan şifa diliyorum’’ dedi.

Gazi Pusmaz’ı yalnız bırakmadıklarını belirten Akgül, “Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için devletimizin terörle mücadelesi sürecek. Kesinlikle bölücülere taviz verilmeden ülkemiz bütün teröristlerden temizlenene kadar mücadelemiz devam edecek. Hiçbir gazi ve şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır" diye konuştu.

Ziyarete eşlik eden Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan da, Sarıkayalılar olarak Gazi Adem Pusmaz’a Sarıkaya’dan ve Sarıkayalı hemşehrilerinden geçmiş olsun dileklerini iletmeye geldiklerini belirtti.

Özcan, "Tüm Sarıkayalı, Yozgatlı ve Türkiye’den vatandaşlarımız başta gazimiz Adem Pusmaz kardeşimiz olmak üzere, orada mücadele veren Türk askerlerimizle gurur duyuyor. Adem kardeşimiz, devletimizin bütünlüğü için bölücü terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele vermiş ve bu vatan için gazi olmuştur. Kendisine tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazi Astsubay Adem Pusmaz ise ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederek, vatan için gerekirse canını verebileceğini söyledi.

Ziyarete, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Sarıkaya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Ergen ve Sarıkayalı vatandaşlar katıldı.