Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, “Türkiye’nin bugün 37 milyon turist ile dünyada 6’ncı sırada olduğunu görüyoruz. Pek çok konuda yakalayamadığımız bir sıralama. Bu bize Allah’ın vergisi” dedi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Büyükberber, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Turizm’ ana temalı 15. Ulusal Turizm Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Rektör Büyükberber, ‘Engelsiz Turizm’ temalı kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’nin turizmde çok büyük mesafe katettiğine dikkat çeken Prof. Dr.Büyükberber, “Rakamlara bakınca Türkiye’de bugün 37 milyon turist ile dünyada 6’ncı sırada olduğunu görüyoruz. Pek çok konuda yakalayamadığımız bir sıralama. Bu bize Allah’ın vergisi. İnşallah daha iyi değerlendiririz. Gelir olarak da 32 milyar dolardır. Önemli bir gelir kapısı. Sanayi dışında en büyük gelir kapımız. Özellikle ülkemizde son yıllarda Ankara üzerinde de bakarsak bildiğimiz klasik turizm doğa güzellikleri dışında sağlık turizminin geldiği nokta ve gideceği nokta göz dolduruyor. Şu anda 55 bin yabancı öğrenci var ve tahminen bu rakam 300 bine kadar çıkacak” ifadelerini kullandı.

Turizm eğitimi konusunda da çok büyük mesafe aldıklarını söyleyen Büyükberber, şöyle devam etti:

“Tesisler konusunda büyük mesafeler aldık. Akademik ve proje konusunda da fena değiliz. Üniversitelere düşen konu projelerdir. Bizde elimizden geldiği kadar Gazi Üniversitesi olarak buna hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizim turizm fakültemiz 1956 yılında kurulmuş Türkiye’nin en eski fakültesidir. Hala en üst sıradan öğrenci alan bir fakülte. 4 bölümümüz var ve 4 bölümde en yüksek lisans ve doktora eğitimi veriliyor. Engelsiz turizm, engelsiz Türkiye, engelsiz Gazi bizim hedefimizdir. Bununla ilgili devletimizin son 10 yılda sağladığı büyük maddi refah tabi ki bu işleri kolaylaştırıyor.”