GAZİANTEP(AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Gaziantep inşallah 350 bin kardeşimize gösterdiği misafirperverlikte diğergamlık unvanını da alacaktır" dedi.

Bir eczanenin açılışı için kente gelen Topçu, burada yaptığı konuşmada, Gazianteplilerin, Suriyelilere yaptığı yardımlardan dolayı aldığı "gazilik" unvanı gibi tarihe geçeceğini, Türk milletinin diğergamlığının temsilcisi olduğunu belirtti.

Medeniyet coğrafyasında savaşın yaşandığını dile getiren Topçu, "Komşu ülkelerimizdeki savaş nedeniyle ülkemizde 3 milyona yakın misafirimiz var. Soydaşlarımız, dindaşlarımız ve kardeşlerimiz var. Gaziantep, 350 bin misafiri yediriyor, içiriyor. Onun için 78 milyon nüfusu olan bu milletin biliyorsunuz diğer ülkelerden ayıran özellikleri var. Diğergamlık bizim milletimize mensuptur. Gaziantep inşallah 350 bin kardeşimize gösterdiği misafirperverlikte diğergamlık unvanını da alacaktır" diye konuştu.

Gaziantep halkının yardım ettiği Suriyeli kardeşlerine "of" bile demediğini vurgulayan Topçu, "Gaziantep'in kardeşlerine baktığı bu sayıdan daha az Suriyeli Avrupa ülkelerine gitti. Orada kıyametler kopuyor. Onun için Gaziantep idarecilerini, Gazianteplileri ve medyasını kutluyorum. Bizim milletimizin diğergamlığını Gaziantep göstermiş oldu" dedi.

Topçu, açılışın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı da makamında ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Topçu, kentten ayrıldı.