GAZİANTEP (AA) - Vali Erdal Ata, ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yayınladıkları mesajda, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutladı.

Vali Ata, yayınladığı yazılı mesajında, Kurtuluş Savaşı'nın eşsiz kahramanlarının yurdun her yerinde başgösteren açlığa, kıtlık ve yokluğa, cephanesizliğe, her türlü imkansızlığa rağmen direndiklerini, savaştıklarını ve canları pahasına bugün hür ve bağımsız bir hayat sürülen aziz vatanı miras bıraktıklarını anımsattı.

Yurdun her köşesinde, milli bir kahramanlık destanına dönüşen bu mücadelenin en çetin sahnelerinden birinin de Antep topraklarında verildiğini ifade eden Ata, esir olmaktansa ölmeyi tercih eden bu milletin, hürriyet ve bağımsızlık aşkının, sarsılmaz irade ve direniş ruhunun karşısında hiç bir gücün duramadığını vurguladı.

Ata, yüksek irade ve ruhun onur abidesi 6 bin 317 Anteplinin mücadele sırasında şehit olduğunu, daha fazlasının ise gazi olma şerefine erdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu destansı mücadeleyi, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençlerimizin de en iyi şekilde öğrenmesi, bunu en iyi şekilde sahiplenerek, aynı inanç ve kararlıkla gelecek nesillere aktarılması konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes her günü 25 Aralık ruhuyla yaşamalı, ülkemizi ve milletimizi aydınlık günlere ulaştırma gayesiyle çalışmalı, üzerine aldığı her türlü görev ve misyonu, bu vatanı miras bırakan ecdadımıza layık bir şekilde yerine getirmelidir.

Gazi şehrimizin kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümünü emsalsiz bir gururla kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm Gaziantepli hemşehrilerimizin 25 Aralık Kurtuluş Bayramını kutluyorum."

 

- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'in mesajı 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutladı. 

Şahin, yayımladığı mesajda, tarih öncesi çağlardan beri insanlara yerleşim ve uğrak yeri olmuş, tarihi İpekyolu'nun en önemli duraklarından olan Gaziantep'in şanlı tarihini Kurtuluş Savaşı'nda yazdığı kahramanlık destanı sonrasında aldığı "Gazilik" ünvanıyla taçlandırdığını vurguladı. 

Gaziantep direnişinin Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisiyle yapıldığını belirten Şahin, "Antep halkı kurtuluş savaşı sırasında köylüsüyle, kentlisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla aynı dava, aynı ülkü için birleşildiğinde nasıl bir gücün ortaya çıkacağını göstermiştir. İşgaller sırasında yazılan destansı mücadeleler, bu topraklardaki manevi mirasımız geleceğe ümitle bakmamızı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı. 

Şahin, Gaziantep'in bugün tarihi misyonunu, kalkınmış, güçlü Türkiye için yeniden üstlendiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Kadınıyla erkeğiyle, genç yaşlı, kadın erkek tek vücut olduk. İşte şimdi de ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, tek vücut olmak. Cumhuriyetin kazanımlarını Cumhuriyetin 100. yılına taşımak. Herkesin çok daha mutlu ve huzurlu olduğu bir Gaziantep ve Türkiye. Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Birbirimize sahip çıkmalıyız, kardeşlik hukukumuzu geliştirmeli ve gönlümüzü açmalıyız.

Karanlıkla mücadele etmenin yolu daha fazla aydınlıktan geçiyor. Pozitif gündemle hem bu şehrin hem bu ülkenin kaderini ve geleceğini aydınlatmalıyız. Hepimiz faniyiz, hepimiz ölüp gideceğiz, bu dünya bir sınav. Ama ben, atalarımızın bize bıraktığı mirası çok önemsiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz şehitleri ve gazileri rahmet, şükran ve minnetle anarak, tüm Gazianteplilerin kurtuluş gününü kutluyorum."