Gaziantep’te Suriye uyruklu kişileri sahte pasaportla Avrupa’ya götüren şebekeyi görüntülemeye çalışırken gasp edilip bıçaklanan TRT kameramanı ve muhabiri, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Gaziantep’te Suriye uyruklu kişileri Avrupa’ya götüren bir şebekeyi görüntüleyerek haber yapmaya çalışan TRT’nin Arapça yayın yapan kanalının muhabiri ve kameramanı, şebeke üyelerinin durumu fark etmesiyle boş bir arazide gasp edilip bıçaklanmıştı. Yaralanan Suriyeli iki gazeteci Adnan Ali ve Jaber Alsayadı, Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağı ile Gaziantep’ten İstanbul’a geldi. Yaralanan gazetecilerden Adnan Ali’nin kıyafetleri kan içinde kaldığı için eşofmanlarıyla gelmesi dikkat çekti.

Suriyeli mültecilerle ilgili haber yaparken yaralanan gazeteci Jaber Alsayadı, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Karnında bıçak çiziği olduğunu ve başına vurulduğunu belirten Alsayadı, editör arkadaşının ise elinden yaralandığını söyledi. Alsayadı, "Biz Suriye uyruklu kişileri Avrupa’ya götüren bir şebekeyi haber yapmak için sığınmacı olarak kendimizi gösterdik. Sahte pasaportla adam götüren anlaştığımız Suriyeliler Gaziantep dışına çıkıyordu. Niçin dışarı çıkıyoruz, bir yanlışlığı hissettik, ana yoldan çıkanlar bıçakla saldırdılar. Her şeyimizi aldılar. Onlar 7 kişiydi. Arkadaşımdan çok kan döküldü. Jandarma geldi bizi kurtardı. Bizi kurtaranlara teşekkür ediyoruz" dedi.