Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) arasında 4 yıl süreli, 26 alanda işbirliği yapılmasını öngören protokol imzalandı. Protokole imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep Üniversitesi bizim göz bebeğimiz” derken, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise “Bugüne kadar üniversite olarak Gaziantep’in dertlerini dert edindik. Bundan böyle de büyükşehir belediyesi ile Gaziantep’e katma değer sağlayacak tüm projelerde birlikte olacağız” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi senato salonundaki imza törenine GBB adına başkan yardımcıları, genel sekreter ve daire başkanları katılırken, GAÜN adına ise rektör yardımcıları, genel sekreter ve yöneticiler hazır bulundu. Protokol töreninin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN ile GBB arasında imzalanan protokolün önemine işaret ederek, “Kutlu, güzel ve şehrimiz için gerçekten önemli, geleceğe ışık tutacak, bugüne kadar yaptığımız projeleri bundan sonra yenileriyle donatacak, şehrimize katma değer oluşturacak projeleri resmi bir protokole bağlıyoruz” dedi. GAÜN’ün şehrin her alandaki sorunlarıyla ilgilenen, şehirle bütünleşmiş, kente her alanda katma değer sağlayan, sosyal alanlarda, eğitimde, sanayide, endüstride, her alanda ürettiği bilgiyi paylaşarak öncü olmak ve katma değer oluşturma konusunda bir kararlılığı temsil ettiğini vurgulayan Coşkun, "Bugün de bunun gelecekte yeni projelerle sürdürülmesi konusundaki iradenin devamını gösteriyoruz" dedi.

“GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep’in herhangi bir şehir olmadığına vurgu yaparak, “Çünkü, Gaziantep bir ticaret ve sanayi şehri. Ve bir o kadar da üniversiteler şehri. Biz şehrimizi anlatırken 4 üniversitemiz var diyoruz. Ama bizim ana üniversitemiz, yıllardır hakikaten 4 üniversitemizin çatısı, çınarı olan, bizim göz bebeğimiz Gaziantep Üniversitemiz” dedi. Konuşmasında, insan gücünün en büyük beşeri servet olduğu vurgusunu yapan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada üniversitemizin gücünü görüyoruz. Bu gücü şehrimizin, bölgemizin, ülkemizin gücü olarak görüyoruz. Bugün Gaziantep Üniversitesi olarak 26 başlıkta daha önce başlatıp, devam ettirme kararını aldığımız işbirliğinin protokolünü imzalıyoruz. Böylesine önemli bir zaman dilimine şahitlik yapıyoruz. Ben işbirliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü zaman, paylaşım, işbirliği ve güç birliği zamanı, Eğer gücümüzü birleştiremezsek, potansiyelimizi kullanamazsak, teoriyi pratikte hayata geçiremezsek koyduğumuz hedeflere, ülkemizin koyduğu dünyanın en büyük 10. ekonomisi olma hedefine ulaşmamız mümkün değildir. Dünyanın 10. büyük ekonomisine de üç büyük şehir ile ulaşılamaz. Gaziantep’in bu hedefe ulaşmada önemli bir yeri olacağı mutlaktır. Bu nedenle şehrimizin bir cazibe merkezi olmasını sağlamamız gerekiyor. Artık akıllı, bilgi ekonomisinden bahsediyorsak, vatandaş memnuniyetinin, demokrasinin yerelde başladığı bir dönemdeyiz. Bir taraftan yerelden evrensele, diğer taraftan evrenselden yerele şehrimizin gücünü artırmamız gerekmektedir. Biz, seçilmeden önce kentin sorunlarının çözümünde üniversitemiz ile nasıl işbirliği yapacağımızı, belirlediğimiz hedeflere ulaşabilmemiz için yetişmiş insan gücünü nasıl kullanacağımızın planlarını yaptık."

"TÜRKİYE’YE ROL MODEL OLAN BİR ŞEHİR HALİNE GELECEĞİZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde GAÜN ile çok önemli sosyal projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Şahin, GAÜN’ün şehrin yaşam kalitesini, vatandaş memnuniyetini artırmaya yönelik her noktada ilk yardımcıları olacağını bildiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bugün imzaladığımız 26 başlıklı protokol gibi bir başka protokol olduğunu zannetmiyorum. Bunlar aslında ne kadar büyük hedeflere doğru gittiğimizi, üniversitemizin de ne kadar güçlü olduğunu gösteren başlıklar. Ben, bize verdiği bu destekten dolayı üniversitemize teşekkür ediyorum. Bu konuda hepimizin en önemli amacı, vatandaş memnuniyeti, yaşam kalitesi ve şehrin teoriyle pratiğini birleştirip rekabet gücünü artırmamız, bu şehri kentler yarışında, üniversiteleriyle, yerel yönetim gücüyle evrenselleştirmektir. Bunu başaracak güce sahibiz. Bugün burada iyi bir modelleme, tanıtım sistemi oluşturursak, yarın diğer şehirlere de çok önemli model, rol model olan bir şehir haline geleceğiz. Bunu başaracak azme, inanca, hizmet aşkına sahibiz. Buna inanır, başarırsak, yarınlar adına çok önemli bir başarı hikayesine imza atacağımıza bütün yüreğimle inanıyorum."

26 DALDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, protokolü imzalanan işbirliği konularında bir sunum yaptı. Coşkun, sunumunda GAÜN ve GBB’nin halen devam eden ve önümüzdeki süreçte yaşama geçirilecek işbirliği alanlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Üniversitemiz ile belediyemiz arasında arkeoloji, bilim-sanat merkezi, diş hekimliği, eğitim, gastronomi, Gaziantep ansiklopedisi, Gaziantep kültür envanteri, göçmen sorunları, inovasyon ve teknoloji yönetimi, intörn eğitim modeli, iş sağlığı ve iş güvenliği gibi konularda devam eden ve önümüzde yaşama geçireceğimiz projelerde ortak olacağız. Kamulaştırma, konut, kültür-sanat, mimarlık, moda ve takı tasarımı, mühendislik, sosyal yapı, şehir planlama, tarih ve kültürel miras, tasarım, toplumsal duyarlılık projeleri (TDP), turizm, ulaşım-trafik ve yurt, barınma gibi kentin diğer sorunlarının çözümü için de ortak çalışmalar yapacağız."