GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep’te Türk Kadınlar Birliği, kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 80’inci yıldönümünü münasebetiyle ‘Türk Kadınlar Birliği Paneli’ düzenledi.

Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Semra Harman ve davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, “Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 80’inci yıldönümünü Gaziantep’te kutlamak için burayı seçmemizin çok özel bir anlamı var. Hem güneyin Paris’inde bulunmak hem de değerli politikacı Fatma Şahin’in konuğu olalım dedik. Ben şuna inananlardanım; teşhisi ne kadar doğru koyarsak tedaviyi o kadar doğru yapabiliriz” dedi.

Kendirci’nin ardından konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Kadınlarımız istiklal mücadelelerinde bu ülkenin bağımsızlığı için, geleceği için büyük bir mücadele verdi. Hiçbir şey tesadüf olarak verilmiyor. Aslında Cumhuriyetimizi kuranların öngörüsünü ve bize bıraktıkları en önemli bir mirası bugün yad ediyoruz. Hakikaten o öngörülerden bize bugüne kadar açtıkları yoldan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

20’inci yüzyılın başında birçok ülkede kadınlar siyasal haklarının verildiğini belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Tanzimat, Meşrutiye dönemlerinde kadın haklarından bahsedilerek farklı karikatürler yapılıyor. Ama biraz da hayal olarak geliyor insanlara. Yani bu kadar kısa zamanda kadınların haklarına ulaşması biraz hayal geliyor. Kadınların haklarına kavuşması Cumhuriyet ile kazanılıyor. Cumhuriyetle hızlı bir şekilde kadınlar haklarını elde etmeye başlıyor’’ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e oya işlemeli tepsi hediye etti.