ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, gazilerin varlığı ve şehitlerin emanetinin kendileri için mukaddes olduğunu, bu değerlere daima sadakatle sahip çıkacaklarını bildirdi.

Gürcan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, şehitlik ve gaziliğin inanç ve kültürde kutsal bir yer tuttuğunu kaydederek, "Şehit ve gazilerimiz, tarih boyunca emsalsiz özverileriyle vatan ve millet sevgisinin en büyük değerlerden biri olduğunu bizlere öğretmiştir" ifadesini kullandı. 

Bu şuurdan ilham alan kahraman askerlerin, bugün de teröre karşı milletin birlik ve beraberliğini korumak uğruna kahramanca mücadele verdiğini belirten Gürcan, sınırlarda vatanı koruyan, şehirlerde terörle mücadele eden kahraman güvenlik güçlerinin bu topraklardaki ebedi varlığın birer sembolü olduğunu kaydetti.

Gürcan, bunun bilinciyle milletin şehit ve gazilerin değerini daima bildiğini, ailelerinin gururuna ortak olup kederlerini paylaştığını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gazilerimizin varlığı ve şehitlerimizin emaneti bizim için mukaddestir. Bu değerlerimize daima sadakatle sahip çıkacağız. Gazilerimizin emsalsiz fedakarlığının elbette ki bir karşılığı yoktur. Bizler bu bedelsiz fedakarlıkların karşısında şükran ve minnet duygularının ifadesi olarak şehit ve gazi aileleri ile gazilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Bakanlığımızın sorumluluğunda bulunan gazilerimiz ve yakınlarının hayat şartlarının iyileştirilmesi, haklarının geliştirilmesi için çalışmak en ulvi görevimizdir. Nurlanmış şehitlerimize olduğu kadar onurlu gazilerimize de ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."