Kentsel dönüşümün öncü ilçelerinden olan Gaziosmanpaşa’da devam eden 7 dev kentsel dönüşüm projesi, bu yıl 2’incisi düzenlenen Emlak Zirvesi’nde görücüye çıktı. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinin yürütüldüğü ilçedeki çalışmaları, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta anlattı.

Gayrimenkul ve finans uzmanlarının bir araya geldiği, 25 ülkeden 500 katılımcının yer aldığı 2’nci Emlak Zirvesi başladı. Proje sahiplerinin ve finansman sektörünün buluştuğu zirvede, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede devam eden dev kentsel dönüşüm projelerinin detaylarını anlattı.

İlçenin çehresini değiştirecek projelere ilişkin bilgiler veren Başkan Usta," Böyle bir şehirde kentsel dönüşümü tek çıkış yolu olarak görmek, şehri, geleceğe taşımak, tüm ihtiyaçları temelden tanımlamak, bütüncül anlamda şehrin vizyonunu ortaya koymak ve akabinde şehirde uygulanabilir bir kentsel dönüşüm planı yapmak maksadıyla bölgeleri ayırarak bir çalışma başlattık. Bu çalışmalar kapsamında önümüzdeki 50 yılın, 100 yılın geleceğini planlayarak, şimdiki zor şartları geleceğe hazırlayarak bir süreç başlattık. Şehirlerde arz talep dengesini oluşturmak şehirlere yeni vizyon katmak yerel yönetimlerin görevi bir o kadarda bu süreci yürütecek olan mühendislerin, mimarların yada bu işin içinde olan aktörlerin görevidir, diye düşünüyorum” dedi.