KIRIKKALE (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kırsalda yaşayan genç çiftçilerin uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödeneceğini bildirdi.

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, 26 Şubat 2016 günlü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde projesi kabul edilen genç çiftçilere ön ödeme yapılacağını vurgulayan Kırbaş, şunları kaydetti:

"Genç çiftçiler bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecektir. Aynı proje konusunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer hibe programlarından yararlananlar bu programdan faydalanamayacaklardır. Kararla tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır."