İki cihan saadeti için Ermenek'te yuva kuran çiftler salgın sebebiyle davetlilere yemek ikramında bulunamayınca bu mutlu günlerinde çok uzaklardaki hayatları mutluluklarına ortak ettiler.

Patani, Tayland’daki Budist yönetime bağlı olmasına rağmen Müslüman çoğunluğa sahip olan dört idari bölgeden biri. Nüfusunun yaklaşık %88’ini Malay (Malezyalı) Müslümanlar oluşturuyor. Kullandıkları diller Patani Malezyacası ve Tayca. Etnik ve kültürel açıdan Malezya’ya yakın olmalarına rağmen Tayland idaresi tarafından “Tay Müslümanları “ olarak adlandırılıyor. Dünyaya ise ismini Patani olarak değil Güney Tayland olarak duyurmaya çalışıyorlar.

Patani halkı 15. yüzyılda bölgeye giden Müslüman tüccarlar aracılığıyla İslam’a girdi ve ‘Patani İslam Krallığı’ olarak 1786 yılına kadar varlığını sürdürdü. Daha sonra Birleşik Krallık ve Tayland sömürgesine alınan Patani, 1902 yılında İngiltere ve Tayland arasında yapılan Anglo-Sian anlaşması ile resmi olarak Budist Tayland yönetimine teslim edildi. Tayland yönetimi 1909 yılından beri Patani’ye sürekli olarak Budist siviller getirerek demografik yapıyı değiştirmeye çalışıyor. Budist yönetimin Siyonist İsrail ile aynı politikayı yürütüyor olması sebebiyle Patani, “Güney Asya’nın Filistin’i” olarak adlandırılıyor. Patani topraklarına 2 asır hükmetmiş olan Patani İslam Krallığı’na ise resmi tarihte asla yer verilmiyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise; “Karaman İHH olarak Patani'de 50 yetimin hayata tutunduğu yetimhanede düğün yemeği veren Koçer ve Aydemir ailelerine şükranla çiftimize hayat boyu mutluluklar diliyor, salgının artmaması için gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.