9-11 Ekim tarihlerinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen Genç Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda birinci olan Cizreli Sinan Sadak Şırnak Valisi Hasan İpek’i ziyaret etti.

9-11 tarihleri arasında Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılan Gençler Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Şırnak’ın Cizre ilçesi nüfusuna kayıtlı Sinan Sadak, rakiplerini yenerek dünya şampiyonu oldu. Sadak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç Şırnak Valisi Hasan İpek’i makamında ziyaret ettiler. Vali İpek Sadak’ı altınla ödüllendirdi.

Vali İpek, “Sinan Sadak bizim ilimizden çıkmış Dünya Şampiyonu olmuş bir Sporcumuz kendisini tebrik ediyorum. Ham Şırnak İlimizi hem Cizre’mizi Türkiye’mizi dünyada temsil etti ve Ermenistan’da Türk Bayrağını dalgalandırdı kendisini kutluyorum” dedi.

9-11 Ekim tarihlerinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen Genç Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında birinci olan Sinan Sadak ise, “9 -11 Ekim Ermenistan’da yapılan gençler dünya şampiyonasında Ülkemizi temsil ettik. Oradaki tek amacımız ülkemizin bayrağın göklere çekmekti. Allah’ta nasip etti. Başta İran-Rusya gibi devletleri yenerek dünya şampiyonu olmak ayrıca bir guru vericiydi. Döndüğümüzde sevinçle karşılanmak daha guru vericiydi” dedi.

Sinan Sadak 1995 yılında Cizre’de doğdu. Küçük yaşlarda güreş ile tanışan Sinan Sadak il ve bölge birincilikleri aldıktan sonra 2013 yılında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 55 kiloda dünya ikincisi oldu. 8-11 Ekim 2014’te Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılan Genç Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında 60 kiloda yarışan Sinan Sadak Rus ve İranlı rakiplerini yenerek dünya şampiyonu oldu.