Göğüş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, Eskişehir’de üniversite öğrencilerine başarısının sırrını anlattı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden sonra şimdi de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin davetlisi olarak katıldığı zirvede öğrencilerle bir arayan gelen Göğüş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, başarısının sırrını gençlerle paylaştı.

2013 yılında 3 milyon 800 bin öğrencinin oylarıyla YÖK ve TÖK tarafından "En başarılı genç iş adamı" unvanı alan başarılı işadamı Kerem Göğüş, sık sık üniversitelerde konferans vermek için davet ediliyor. Göğüş bu sefer Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kariyer Zirvesine konuşmacı olarak katıldı. “Kariyer Zirvesi” başlıklı konferansa; Osman Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri, Marka kulübü öğrencileri ve çeşitli fakültelerden öğrenciler katıldı.

İş hayatından önemli ipuçlarının paylaşıldığı etkinlik, çeşitli fakültelerden katılan öğrencilerden büyük ilgi gördü. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı konferansta Göğüş, öğrencileri motive eden konuşmasıyla büyük alkış topladı. Göğüş, “Her şeyden önemlisi başardığınız her şeyi arkada bırakın ve yeni başarılara doğru yol alın” dedi.

GENÇ İŞ ADAMI SEMPATİK TAVIRLARIYLA İLGİ GÖRDÜ

Konferansta üniversite öğrencilerden büyük ilgi gören genç iş adamı Kerem Göğüş, buradaki öğrencilerin tüm Türkiye’yi ne kadar yakından izlediklerini gördüğünü söyledi. Göğüş, davet edildiği için çok mutlu ve çok heyecanlı olduğunun altını çizdi.

"ÖĞRENCİYKEN İŞ HAYATINA ATILMAK İSTEDİM"

Zirvede öğrencilik yıllarından bahseden genç iş adamı Kerem Göğüş, "Öğrenciyken ben de iş hayatına atılmak istedim. Günümüz dünyasında sürekli kendimizi geliştirip yeniliyoruz. Üniversite, hayatımız için çok önemli ve yararlı. Daha çok kendinizi iş hayatı düzenine alıştırmanız gerekiyor” diye konuştu.

KEREM GÖĞÜŞ, HAYATININ KIRILMA NOKTALARINI DA ANLATTI

İş hayatına nasıl girdiğini anlatan başarılı genç iş adamı Göğüş, “Ben iş hayatına üniversitedeyken girdim. Bu benim için önemli bir yol ayrımı, hayatımın kırılma noktasıydı. İş hayatına atıldıktan sonra iş hayatının zorluklarını öğrenmek, ikinci bir kırılma noktası oldu. İş hayatında farklı kültürlerden farklı insanlarla karşılaşmaya başlıyorsunuz. Bütün bu insanları anlamaya çalışmak gerekiyor. Bunu başardığınız an her şey daha da kolaylaşıyor. Üçüncü kırılma noktası da seçtiğiniz sektör oluyor” dedi.

GÖĞÜŞ’TEN GENÇLERE ALTIN TAVSİYELER

Gençlere tavsiyelerde de bulunan iş adamı Göğüş, “Ne yapmak istediğiniz çok önemli. Üniversiteye girerken her zaman doğru bir seçim yapamıyoruz. Ancak bu bizim için bir engel değil. Farklı bir bölüm okuyup çok farklı sektörlerde boy gösteren birçok insan var. Her şeyden önemlisi başardığınız her şeyi arkada bırakın ve yeni başarılara doğru yol alın.

Ne yapmak istediğinizi kendiniz seçin. Yoksa sizin yerinize bunu birileri yapar ve buna maruz kalırsınız. Prensip sahibi insanlar olarak ne pahasına olursa olsun hazırladığınız planı hayata geçirmek için çalışın.

Dünya görüşünüz her zaman yeninin peşinde olmalı. Birlikte çalışacağımız insanların açık fikirli, yenilikçi, içinde o ateşi taşıyan insanlar olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Panelin sonunda Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Marka Kulübü Başkanı Efsun Büşra Köseoğlu, Kerem Göğüş’e katkılarından dolayı plaket takdim etti.