KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya merkez ve ilçelerde açılacak "Genç KOMEK Bahar Okulu" için ön kayıtlar yarın başlayacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin açacağı ücretsiz "Genç KOMEK" bünyesinde Bahar Okulu kayıtları, 15 Şubat Pazartesi günü başlayıp, 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. 8, 16 yaş grubu arasındaki öğrencilerin kayıt yaptıracağı Genç KOMEK’lere www.komek.org.tr adresinden direkt olarak başvuru yapılabilecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı yazılı açıklmada, KOMEK’lerde hafta sonları Kuran’ı Kerim, Değerlerimiz, Arapça, İngilizce ve Yüzme derslerinin verildiğini hatırlatarak, "Geleceğimiz olan gençlerimizin milli manevi değerlere sahip, donanımlı, modern dünyayla uyumlu olarak yetişmelerini önemsiyor ve eğitim çalışmalarımızı bu yönde genişletiyoruz" dedi.

"Kur’an-ı Kerim" ve "Değerlerimiz Eğitimi"nin zorunlu, yüzme, spor, Arapça ve İngilizce derslerinin ise seçmeli olacağı "Genç KOMEK Bahar Okulu"nda kız ve erkek öğrenciler için ayrı dersliklerde eğitim verilecek.

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Hanım Lokalleri için yeni eğitim dönemi dün başlarken, 16 ilçedeki kurs merkezleri ile Ilgın ve Ereğli'deki hanımlar lokalleri için yapılacak kayıtların ise 19 Şubat akşamına kadar süreceği belirtildi.