Çankaya Belediyesinin hayata geçirdiği projelerden birisi olan Yabancı Dil Eğitimi İndirim Protokolü, yabancı dil kurslarına ilgiyi her geçen gün artırıyor. 12 eğitim kurumunu kapsayan projeden devlet üniversitelerinden mezun olan ya da öğrenci olan Çankayalı gençler yararlanabiliyor.

12 farklı dil okulu ile gerçekleşen projeye katılım için gençlerin 18-30 yaş aralığında olması gerekiyor. Başvuru için Çankaya’da ikamet ettiğini gösterir belge, öğrenciler ve mezun olanlar için not ortalamasını gösterir belge isteniyor. Başvurularda 4’lük sistemde 2.30 ve üzeri ile 100’lük sistemde 65 ve üzeri not ortalaması dikkate alınıyor. Başvuruların Çankaya Halk Sağlığı Merkezi Mithatpaşa Caddesi No: 52 kat 4’de yapılabildiği proje hakkında 08504550265 numaralı telefondan da bilgi alınabiliyor.

Çankayalıların özel sağlık kuruluşlarından indirimli faydalanması için Sağlık Kart uygulamasından sonra özellikle gençlerin önüne çıkacak iş fırsatlarını değerlendirebilmelerinde katkı sunacak yabancı dil öğrenimi için de 12 eğitim kurumuyla işbirliği yaptıklarını söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Gençlerimizin kendilerini geliştirmesinde önemli bir yeri olan ve dil eğitimini indirimli sağlayan 12 kurumla protokol imzaladık. Şartları uyan her gencimiz bu imkandan yararlanabilir. Biz hizmetlerimizi ve projelerimizi halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. 21. yüzyılın halk evleri olarak nitelediğimiz Çankaya Evlerimizde de ücretsiz çeşitli yabancı dil kursları düzenliyoruz. Dileyen her Çankayalı kontenjanın yer verdiği ölçüde bu hizmetten yararlanabiliyor” dedi.

Yabancı dil eğitim kurumlarının uyguladığı indirim oranları bilgisine Çankaya Belediyesi internet sayfasından ulaşılabiliyor.