Büyük bir tesisleşme hamlesiyle 2014 yılında rekor sayıdaki tesisin yapımını tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 30 farklı şehirde toplam 382 milyon 550 bin TL’lik yatırıma imza attı.

Ülke sporunun her alanında yoğun bir yıl faaliyetin yürütüldüğü 2014 yılında futbol sahasından yüzme havuzuna kadar farklı alanlarda birbirinden modern spor tesisi, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için hazır hale getirildi. Bu yıl içinde sporda başarı için büyük bir öneme sahip olan tesisleşme konusunda dev adımlar atan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 58 futbol sahası, 1 atletizm pisti, 5 yüzme havuzu, 34 spor salonu ve 15 diğer tesisin yapımını rekor sürelerde tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, spor tesislerinin yanı sıra gençlere yönelik tesis yatırımlarında da yoğun bir yıl geçirdi. 32 şehirde gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini bir arada yürütecekleri 41 gençlik merkezinin inşaatı bitti. 2014 yılında inşaatı tamamlanan gençlik merkezleri ile spor tesislerden bazıları ise şöyle:

“Bursa Nilüfer Spor Kompleksi: 33 milyon 800 bin TL’lik yatırımın ardından ülke sporuna kazandırılan 7 bin 500 kişi kapasiteli tesis, geleceğin şampiyon sporcularını yetiştirecek.

Düzce Merkez Spor Salonu: 2 bin 500 kişi kapasiteli spor salonunun tamamlanması için 8 milyon 550 bin TL’lik yatırım gerçekleştirildi.

Samsun Terme Gençlik Merkezi: 1 milyon 350 bin TL’lik yatırımla inşası tamamlanan gençlik merkezinde gençler kendilerini evinde gibi hissedecek.

Kahramanmaraş Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti: Geleceğin şampiyon atletlerini yetiştirecek olan bu modern pist 3 milyon 900 bin TL’lik yatırımla ülke sporuna kazandırıldı.

Amasya Merkez Kapalı Yüzme Havuzu: 500 kişi kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu, hummalı bir çalışmanın ardından rekorlara ev sahipliği yapmak için hazır hale getirildi. 6 milyon TL’ye mâl olan bu modern tesis, ilerleyen yıllarda ulusal, uluslar arası organizasyonları düzenleyecek alt yapıya ve teknolojiye sahip.”

TEMELİ ATILAN TESİSLER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Bakanlığın bu yıl içinde temelini attığı tesisler gerek işlevliği, gerekse modern yapısıyla göz kamaştırıyor. 33 şehirde inşa edilen 2 atletizm pisti, 9 futbol sahası, 11 gençlik merkezi, 2 yüzme havuzu, 5 spor salonu ve 4 diğer tesisle Türkiye geleceğine yatırım yapmaya bütün hızıyla devam ediyor. Her biri son teknolojik yöntemlerle inşa edilen tesisler için ayrılan bütçe ise 202 milyon 707 bin 758 TL. Gelecek nesillere yakışır şekilde inşa edilen tesislerden öne çıkanlar şöyle:

“Kars Merkez Buz Pateni Spor Salonu: 2014 Kasım ayında sözleşmesi imzalanan ve 17 milyon TL’ye yaptırılacak olan bu modern tesis, kış sporlarının gelişiminde önemli rol oynayacak.

Sivas Merkez Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu: Bu yıl sözleşmesi imzalanan bin 100 kapasiteli tesisin yer teslim çalışması tamamlanma noktasına geldi.

Adana Ceyhan Gençlik Merkezi: Gençlerin kendilerini “genç” gibi hissedeceği bu büyük projenin hayata geçirilmesi adına gerekli bütün çalışmalar tamamlandı. Yapım sözleşmesi 2014 Ekim ayında imzalanan gençlik merkezi için 4 milyon 250 bin TL’lik bütçe ayrılırken, merkezin inşası yükselmeye başladı.

Çanakkale Bayramiç Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası: 1 milyon 300 bin TL bütçeli tesisin yapımına başlandı.

Kırıkkale Sporcu Fabrikası: Birçok farklı branşta hizmet verecek olan tesiste geleceğin şampiyonları yetişecek. 5 milyon TL maliyetli bu modern tesisin sözleşmesi Eylül ayında imzalanırken, inşaat çalışmalarına da hemen başlandı.”

“YENİ TÜRKİYE’YE YAKIŞIR PROJELERE İMZA ATIYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti döneminde birçok dünya ülkesine örnek olacak bir kalkınma ve büyüme performansına sahip olan Türkiye’nin tesisleşme konusunda da dev adımlar attığını söyledi. Bakan Kılıç, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bütün mesaimizi geleceğimize yatırım yapmaya adadık. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar içerisinde önemli bir yer tutan tesisleşme konusunda önemli mesafeler katettik. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Rakamlar da ortaya koyuyor. Bakanlık olarak 2014 yılı içerisinde 154 tesisin inşasını tamamladık ve 33 tesisin temelini attık. Bu, ülke gençliği ve sporu için büyük bir gelişme” dedi.

Yıl içerisinde gerçekleştirdikleri büyük atılımlarla yeni Türkiye’ye yakışır projelere imza attıklarını kaydeden Bakan Kılıç, “Çalışmalarımızı büyük bir ciddiyetle sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yıl programa alınıp ihale sürecinde olan 51 tesisin yanı sıra 91 tesisin projelendirme süreci de devam ediyor. Geleceğimizi bugünden inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TESİS YOK SÖYLEMİNE SON VERDİK”

“Yapılan büyük yatırımlar sonrasında artık ‘tesisimiz yok’ söylemine son verdik” diyen Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

“Tabi bu tesis çalışmalarının sonuç değil aksine bir başlangıç olduğunun bilincindeyiz. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Tesisler başarı için sadece araç. Bu aracı amaca çevirmek adına anahtar rolü sporcu ve antrenörler üstleniyor. Ülke sporunun kalkınmasında antrenör-sporcu ve tesis faktörlerini bütün olarak değerlendiriyoruz. Olimpik sporcu ruhuna, bilgisine ve başarısına ulaşma adına bütün iş kalemlerini eksiksiz şekilde yerine getireceğiz.”