KONYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 yıl için yetki istemesi ile ilgili, "Gençler ehliyetlerinizi ilk aldığınızda anne babanızın yanına gidip; 'Anahtarı versene bir tur atıp geleyim' diyorsunuz değil mi? Şimdi 'bize mühlet verin 4 yıl iş başına gelelim' demek de 'verin de bir tur atalım' anlamına geliyor" dedi.

AK Parti İl Seçim Koordinas Merkezi'nin düzenlediği programa katılan Kılıç, 2001 yılında kurulan AK Parti'nin 2002'de iktidar olduğunu, 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum ve 1 cumhurbaşkanlığı seçiminden alnının akıyla çıktığını söyledi.

AK Parti'nin başarısının sırrının samimiyetten geldiğine işaret eden Kılıç, samimi olarak hissettiklerini halkla paylaştıklarını ifade etti.

"Başkaları gibi kürsüden söylediklerimizle içimizde yaşamadığımız şeyleri dile getirmiyoruz" ifadelerini kullanan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bir ana muhalefet partisinin genel başkanı; 'Bize 4 yıl mühlet verin' diyor. Gençler ehliyetlerinizi ilk aldığınızda anne babanızın yanına gidip 'Anahtarı versene bir tur atıp geleyim' diyorsunuz değil mi? Şimdi 'bize mühlet verin 4 yıl iş başına gelelim' demek de 'verin de bir tur atalım' anlamına geliyor. Sonra o arabayı çizeceksin, kaldırıma çıkaracaksın veya bir yere toslayacaksın. Ne olacak ondan sonra? Tabii AK Parti iktidarlarında milletin emanetine sahip çıkıldı, milli irade korundu, ekonomi düz yola çıktı, IMF'ye borçlar ödendi. Ondan sonra geleceksin oraya oturacaksın. Yok öyle kusura bakma. Bu millet bu oyunu bozar. Bu millet bunu kabul etmez. Kendisine hizmet edeni çok iyi bilir."

- "İnancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz"

Birinin "Taksim kıbledir. Diyaneti kaldıracağım" açıklamasında bulunduğunu dile getiren Kılıç, "Millletin dininden, imanından, inancından siz ne istiyorsunuz?" dedi.

İnancına güvenenin inanç hürriyetinden, fikrine güvenenin de fikir hürriyetinden korkmayacağına işaret eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Ama siz çıkıp diyorsunuz ki; biz şöyle edeceğiz böyle edeceğiz. Tarih bilgisinden de yoksun, genel kültürden de yoksun. Niye? Kudüs Yahudilerin kıblesiymiş diyor. Önce bir tarih kitaplarına bak orada gereken cevabı görürsün. Biz Müslümanlar için Kudüs'ün ne anlama geldiğini sen daha anlamayacak, bilmeyecek kadar kusura bakma ama cahilsin. Bunun cevabını sana millet 7 Haziran’da verecek."

Bakan Kılıç, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafın taleplerini dinleyen Kılıç, çalışanlara karanfil hediye etti. Ardından ilçedeki Gençlik Merkezi inşaatı ile Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde incelemelerde bulunan Kılıç, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.