Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ’nin Ergene ve Çerkezköy ilçesindeki çalışma ve yatırımlarını inceledi.

Genel Müdür Başa, Ergene ilçesinin Velimeşe Mahallesinde Velimeşe içme suyu tesislerini ziyaret etti. Ergene’nin büyük mahallelerinden olan Velimeşe’ye su temin eden içme suyu kuyusu ve depo tesislerinin standartlara uygun bir şekilde işletildiği, sağlıklı ve kaliteli içme suyunun Velimeşe halkı ile buluşturulduğunun bilgisini aldı. Eski ve kullanım ömrünü tamamlamış ayaklı su deposu hakkında çalışma yapılması talimatını verdi.

Genel Müdür Başa, Ergenede’ki ziyaretlerinin ardından TESKİ’nin Çerkezköy ilçesindeki yatırımlarını inceledi. Bu kapsamda, yapımında sona gelinen Çerkezköy Atıksu Terfi Merkezindeki çalışmaları inceledi. Çerkezköy ilçe merkezi ve Kızılpınar Mahallesinin atıksuyunu dev çaplı kolektör hatları sayesinde Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletecek olan terfi merkezinin inşaatının tamamen bittiği belirtildi. Yalnızca elektrik aboneliği yapılarak ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasıyla birlikte faaliyete geçeceği bildirildi. Çerkezköy ilçesinin atık suyunun, doğrudan derelere deşarj edilmeyerek, yapımı tamamlanan ve işletmede olan Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde standartlara uygun bir şekilde arıtılarak doğaya deşarj edilmiş olacağı kaydedildi.