Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilişinin 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak bu elîm ve menfur olayı, yıl dönümü vesilesiyle esefle kınadıklarını açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Şehit Kubilay’ı Anma Günü dolayısıyla yayımladı mesajında,

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları, Bugün, yüce milletimizin birlik ve beraberliğini insanlık dışı yöntemlerle ortadan kaldırmaya teşebbüs eden bir grup karşısında, onurlu bir direniş göstererek canlarını feda eden Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçimizin şehit edilişlerinin 84’üncü yıl dönümüdür" ifadesini kullandı.

"Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşanılan bu vakadan hareketle; "Cumhuriyetimiz, öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız." diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran iradenin yaşatılması kararlılığını ortaya koymuştur" diyen Orgeneral Özel, şöyle devam etti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri; ecdadının manevi mirasından, eşsiz zaferlerle dolu şanlı tarihinden ve asil milletimizin sevgisinden aldığı güçle; dün olduğu gibi bugün de akıl ve bilime dayalı güçlü yapısıyla, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ile millî birlik ve beraberliğimizin muhafazası uğrunda her türlü fedakârlığı sergilemeye, kanunlarla kendisine tevdi edilen görevleri başarıyla yerine getirmeye ve yüce milletine layık olabilme çabalarına devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak bu elîm ve menfur olayı, yıl dönümü vesilesiyle esefle kınıyor, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve başta Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki Beyler olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel niteliklerini korumak, ülkemizin bekasını, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz."