MERSİN (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Mersin'in Türkiye'nin en önemli ihraç kapılarından birisi olduğunu belirterek, "Mersin sebze, meyve konusunda, narenciye konusunda Türkiye'nin üretiminin çok önemli bir kısmını tek başına karşılayan bir il" dedi.

Eker, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Mersin'de Akdeniz İhracatçı Birlikleri ile bazı tarımsal ürünlerle ilgili meseleleri ve ihracat konularını değerlendirecekleri bir toplantı yapacaklarını söyledi.

"Mersin İli 2013 Yılı Tarım Ürünleri İhracatı Yıldızları Ödül Töreni"ne de katılacağını belirten Eker, bakanlığının sahasına giren narenciye, sebze ve meyve gibi ürünlerin sorunlarını konuşacaklarını belirtti.

Mersin'in Türkiye'nin en önemli ihraç kapılarından birisi olduğunu ifade eden Eker, "Mersin meyve, sebze konusunda, narenciye konusunda Türkiye'nin üretiminin çok önemli bir kısmını tek başına karşılayan bir il" diye konuştu.

Eker, kentin keçi varlığı açısından da Türkiye'nin en önemli illeri arasında olduğunu vurgulayarak, "Bu değerli varlıkları geliştirerek onların ekonomiye daha fazla katkısını temin etmeliyiz. Bu süreçte zaman zaman yaşanan meseleler olabiliyor. Onları nasıl birlikte aşarız, onları konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.