Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Bursa’da yaşayan Giresunlu Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ve bürokratlar ile buluştu.

Giresunlu sanayici, işadamları, yöneticileri ve serbest meslek mensupları Derneği’nin (GİSİYAD) davetlisi olarak Bursa’yı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, asıl amaçlarının Giresun Üniversitesi ile gurbetteki Giresunlular’ı buluşturmak, kaynaştırmak, tanışmak ve iş birliklerini geliştirmek olduğunu söyledi. Coşkun “Bursa’da yaşayan Giresunlu iş adamlarına Giresun’a yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulunmak istiyoruz. Çünkü 32 bin 500 öğrencisi ile üniversite şehre büyük değer katmıştır, sizlerin yatırımlarıyla da bu değer daha da katlanacak ve ayı zamanda şehrin istihdamına katkı sağlayacaktır” dedi.

Yeni temeli atılan projelerden ve 2018 yılı bütçesinden bahseden Rektör Coşkun, “Üniversite de eğitim gören öğrencilerin en büyük soru şuan için yurt bulunmaktadır. 32 bin 500 Öğrencisi ile şehrin kalkınmasına önemli katkısı bulunan Giresun Üniversitesi açılacak olan bölümler ile şehrin lokomotifine büyük katkı sunacaktır. Öğrenci yurdu yapılan her ilçeye MYO açılacaktır. Şuan gerek ilçelerin gerekse merkezin en büyük öğrenci sorunu yurttur. Bu konuda girişimcilere ve Belediyelere çok iş düşüyor” diye konuştu.

Programa ev sahipliği yapan GİSİYAD Başkanı Şansal Hereklioğlu da yapmış olduğu konuşmasında “Bu toplantımızla Bursa’da iş dünyasında bulunan hemşehrilerimiz Giresun Üniversitesi hakkında bilgi edinmişlerdir. Rektörümüze de Bursa’da yaşayan Giresunlular hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Önümüzdeki süreçte Giresunlu hemşehrilerimiz için benzer faaliyetlerimiz devam edecektir” diye konuştu.