Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri münazara takımı, Argüman Fabrikası’nın düzenlediği Türkiye Münazara Şampiyonası 1. tur elemelerinde büyük başarı elde ederek ikinci tura yükseldi. GKV takımını kutlayan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy münazara yarışmalarının öğrencilerin mesleki kariyerlerinde önemli etki oluşturacağını ve öz güven duygularını geliştireceğini ifade etti.

İstanbul Medipol Üniversitesi’nde yapılan Türkiye Münazara Şampiyonası’na katılan GKV Özel Liseleri Münazara Takımı, 1. Tur karşılaşmalarında aralarında Galatasaray Lisesi, Robert Kolej, İtalyan Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji gibi seçkin okulların da bulunduğu 48 lisenin katıldığı gruplarda yarıştı. Elemelerde GKV Özel Okullarını Ezgi Koçdağ, Baran Yolcu, Deniz Özkuyucu, Elif Kazaz, Oğuzhan Alpaslan ve Beyza Özer temsil etti. GKV’li öğrenciler üstün performanslarıyla yapılan 5 karşılaşmanın 3’ünü kazanarak GKV Özel Liseleri Münazara Takımı’nın ikinci tura yükselmesini sağladı.

Şampiyonanın 1. turunda Gaziantep Kolej Vakfı Liseleri Münazara Takımı Robert Koleji, İstanbul Erkek Lisesi, Irmak Koleji gibi okullarla; “Asgari ücret uygulamasına son verilmelidir, Küba’ya uygulanan ekonomik ambargo kaldırılmalıdır, mahkemeler en fazla 20 yıl ceza verebilmelidir” gibi konularda muhalefet ve hükümet kanadında münazara yaptı. 32 lisenin yarışacağı Türkiye Münazara Şampiyonası 2. tur karşılaşmaları Mart 2015’te İstanbul’da yapılacağı da açıklandı.

Yarışma sonrası öğlencileri kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Liseleri Münazara Takımının geçen yıllarda kazandığı Türkiye derecelerinin tekrarlanmasını ümit ettiğini ifade etti. Ersoy, “Münazara becerisi öğrencilere mesleklerinde ve özel yaşamlarında büyük katkı sağlar. Geçmiş yıllarda öğrencilerimiz bu alanda birçok Türkiye derecesi elde ederek Gaziantep’i ulusal ve uluslararası yarışmalarda gururla temsil etmiştir. Münazara takımımızı ve onları yarışmalara hazırlayan rehber öğretmenimiz Özlem Fındık’ı kutlar başarılarının devamını dilerim” dedi.