ANKARA (AA) - Tüketici Hakları Derneği Gölbaşı Şube Başkanı Orhan Uçar, vatandaşları telefonla dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyardı.

Uçar, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları uyararak, "Dolandırıcı arkadaşınızmış gibi davranarak sizlerde güven yaratmak istiyor. Size 'telefonunuz faturalı mı' diye soruyor. Telefonunuz faturalı ise sizde evet derseniz, sizden telefon numaranızı öğrenmek istiyor. Numaranızı verirseniz hattınız üzerinden mobil ödeme yöntemiyle telefon hattınızdan para çekiyorlar ve dolandırılmış oluyorsunuz ve yüklü miktarda telefon faturaları ile karşı karşıya kalıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Hiçbir devlet görevlisinin kontör ve para istemeyeceğini vurgulayan Uçar, "Telefonlara gelen asılsız çağrıları ve mesajları dikkate almayın. Telefon görüşmesinde kendilerini polis, asker, MİT görevlisi, bürokrat, hakim, savcı olarak tanıtıp sizden para, kontör isteyenlere, hayali hediye eşya, para/ kontör kazandınız şeklinde gelen mesajlara veya çağrılara itibar etmeyiniz, sizden kredi kartı, banka hesap numarası ve kişisel bilgilerinizi isteyenlerle bilgilerinizi paylaşmayın" uyarılarında bulundu.