KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'nde, jeneratörle göl sularına elektrik akımı vererek balık avladığı tespit edilen 4 balıkçıya 17 bin 920 lira para cezası kesildi.

Alınan bilgiye göre, Beyşehir Gölü Jandarma Asayiş Bot Timi, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş ekipleri ile Beyşehir İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, göl sularında elektroşok yöntemiyle balık avcılığının önüne geçmek üzere başlattığı denetim ve kontrolleri sıklaştırdı.

Jandarma ve su ürünleri kontrol ekipleri, müşterek olarak yürüttüğü denetimlerde Üstünler Mahallesi açıklarında kontrol ettikleri bir balıkçı teknesinde göl sularına elektrik akımı vererek avlanıldığını tespit etti.

Tekne içerisinde yapılan aramada göl sularına elektrik akımı vermede kullanılan bir jeneratör, balık toplamaya yarayan sepet, elektrik kablosu, 2 projektör, 1 jeneratör çatalı bulan ekipler, avda kullanılan malzemelerle birlikte gölden avlanan 10 kilo ağırlığındaki sazan balığına da el koydu.

Jeneratörle avlandığı ileri sürülen 4 kişiye usulsüz ve yasa dışı yöntemlerle avlandıkları gerekçesiyle kişi başı 4 bin 480 lira, toplamda 17 bin 920 liralık idari para cezası uygulandı.