Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi üyesi 25 gazi ile birlikte TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına destek vermek için gönüllü askerlik başvurusunda bulunan 87 yaşındaki Raşit Tekşen, askerler için patates ve soğan soymaya hazır olduğunu, yerleri dahi süpürebileceğini kaydetti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi üyesi 25 gazi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi üyesi 25 gazi, ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak için Askerlik Şubesi’ne başvuruda bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla askerlik şubesine gelen Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanvekili Hüseyin Mahmutoğlu ile dernek üyesi 25 gazi, gönüllü askerlik için askerlik şubesine giderek dilekçelerini teslim etti.

Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı’nda açıklamalarda bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi Başkan Vekili Hüseyin Mahmutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nı, 67 sene önce Kore’de, 44 sene önce Kıbrıs’ta savaşan ve yurt içinde sınır ötesi harekatta terörle mücadele etmiş gaziler olarak gururla izlediklerini söyledi.

Harekatta Mehmetçiklerin gösterdikleri kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Hüseyin Mahmutoğlu, “Ordumuz ülkemize yönelik, her türlü tehdidin saldırının üstesinden gelebilecek teçhizat bakımından donanımlı olduğu biz gaziler olarak bilincindeyiz. Kahraman ve muzaffer ordumuza sınır ötesi harekâtta başarılarının devamını diliyoruz fikren ve fiziki olarak her zaman şanlı ordumuzun, emrindeyiz, Bunun bir ifadesi de Kastamonulu Gaziler olarak topluca askerlik Şubesine müracaat ederek şanlı ordumuza katılma isteklerimizdir. Asırlardır Türk Yurdunu koruyan kahraman ordumuz, dün olduğu gibi bu günde ve yarın da Vatanımıza yönelik her türlü tehlikeyi yok edecek güç ve kudrete sahiptir. Bu konudaki inancımız ve güvenimiz tamdır. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığı ve Gazileri olarak şanlı ordumuza minnet ve şükran duygularımızı sunuyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

“Vatanımızın birliği ve beraberliği için mücadele eden personelin borçları ertelenmelidir”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü iç ve dış düşmanın üstesinden gelebilecek güç ve kabiliyete sahip olduğunu ifade eden Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ise, her zaman şehit aileleri ve gaziler olarak devletin yanında olduklarını belirterek, bundan kimsenin şüphesinin olmamasını istedi.

Muharip Gaziler Derneği’nin başlattığı faaliyetin temsili bir faaliyet olduğunu söyleyen Berat Satıoğlu, “Afrin’de mücadele eden güvenlik güçlerimize destek amaçlı bir organizasyondur. Afrin’de, Suriye’de ve dış ülkelerde terörle mücadelede bulunan rütbeli personelimiz bulunuyor. Buradan Bankalar Birliği’ne seslenmek istiyorum. Afrin Harekâtı bitinceye kadar görev yapan rütbeli personelimizin kredi kartı olsun, kredi borçları olsun şehit aileleri ve gaziler olarak ertelenmesidir. Özellikle Afrin operasyonu bitinceye kadar ülkemiz, vatanımızın birliği, beraberliği ve bütünlüğü için mücadele eden rütbeli personelimizin borçları ertelenmelidir. Hükumetimiz bununla ilgili bir karar alabilir. Afrin’de yürütülen operasyon aynı Çanakkale’de olduğu gibi yedi düvele karşı verilen bir savaştır. Kastamonu’da yaşayan şehit aileleri ve gaziler olarak hepimiz top yekun operasyonu yürüten güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu, onlara dualarımızla destek olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“Askerlerimiz için patates ve soğan soymaya hazırım, yerleri dahi süpürürüm”

Gazilerle birlikte gönüllü askerlik müracaatında bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Kastamonu Huzurevi’nde kalan 87 yaşındaki Raşit Tekşen de, gönüllü olarak askere gitmek istediğini belirterek, ilerleyen yaşına rağmen Afrin’de görev yapan askerler için patates ve soğan soymaya, yerleri süpürmeye hazır olduğunu ve bu uğurda şehit olmayı istediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından gaziler, askerlik şubesine giderek dilekçelerini teslim ettiler.