AKSARAY (AA) - Aksaray'da yakalandığı hastalık nedeniyle görme yeteneğini kaybeden Fuat Demir, katıldığı kitap okuma yarışmalarında aldığı derecelerle göz dolduruyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'nde çalışan, evli ve 2 çocuk babası Demir (50), 25 yıl önce yakalandığı hastalık sonrası görme yeteneğini kaybetti.

Kitap okumayı çok seven ve bu ilgisini gözlerini kaybettikten sonra da devam ettiren Demir, engeline rağmen kitap okuma yarışmalarına katılarak engellilere örnek olmaya çalışıyor. 

Türkiye genelinde farklı tarihlerde düzenlenen kitap okuma yarışmalarında dereceler elde eden Demir, bu yıl düzenlenecek yarışmaya hazırlanıyor.

- Kitapları, cep telefonuna aktardıktan sonra dinliyor

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, okumak istediği kitabı bilgisayarda taratıp cep telefonuna aktardıktan sonra dinleyebildiğini söyledi.

Kısa süre önce düzenlenen bir kitap okuma yarışmasına, arkadaşlarının "örnek olursun" demesi üzerine katıldığını anlatan Demir, şunları kaydetti.

"Hayatın birçok farklı noktasında bulunan engelli bireylere örnek olmak için kitap okuma yarışmalarına katılıyorum. 2 yıl önce katıldığım ilk yarışmada Aksaray'da ikinci oldum. Geçen sene de Kur'an-ı Kerim meali yarışmasında dokuzuncu olmuştum. Şimdi de 'Peygamberlerin Tevhid Mücadelesi' isimli kitapla yarışmaya hazırlanıyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Özlük ise görme engelli Demir'i yıllardır tanıdığını vurgulayarak, "Fuat bey, çok mütevazı bir kişiliğe sahip. Kitap sevgisinin herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.