MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Toplum Gönüllüleri Derneğince Şeker Fabrikası Lokantasında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Tüfenkci, Türkiye'nin bir yandan kalkınması, refahı bir yandan da terör örgütü PKK'dan temizlenmesi için amansız mücadele verildiğini söyledi.

Bu mücadele sırasında sivil halkın zarar görmemesi için çok titiz davranıldığını belirten Tüfenkci, "Silopi'yi, Cizre'yi, Sur'u bitirdik. İnşallah diğer ilçelerde yuvalanan terör örgütünün inlerine de birer birer girecek ve buraları da temizleyeceğiz"ifadesini kullandı

Buraların sadece temizlenmesinin yetmediğini vurgulayan Tüfenkci, bölgenin yeniden ihya ve inşa edileceğini bildirdi. Hükümetin bununla ilgili her türlü eylem planını hazırladığına değinen Tüfenkci, bölgede hem fiziki açıdan bir ihya çalışması yapılacağını hem de insanların gönüllerine girmek için bütün bakanlıkların seferber olacağını vurguladı.

Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Çünkü terör örgütü orada çukurlar açarken sadece onların bir yerlere hapsedilmesine, özgürlüklerinin elinden alınmasını neden olmadılar. Oradaki insanları dinlerinden, imanlarından uzaklaştırarak, bu milletle olan gönül köprülerini de atmak için oralara çukurları kazdılar. Gece gündüz çalışarak oradaki insanların Kur'an'dan, İslam'dan uzaklaştırmak, tahribat yapmak adına her türlü melaneti işleyenler bugün oralardan temizlendiğinde bizim oradaki vatandaşlarımızı ihya etmemiz lazım."