Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Gümüldür Mandalina Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Menderes Belediyesi’nin ilçenin en önemli temel kaynaklarından birisi olan Gümüldür mandalinasının tanıtımı, üreticilerin desteklenip teşvik edilmesi ve ürünün yeni pazarlara ulaşması amacıyla ilkini düzenlediği Gümüldür Mandalina Festivali coşkuyla açıldı. Gümüldür Pazar Yeri’nde gerçekleşen festivalin açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ve Ali Aşlık, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile ilçe protokolü, çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

BAŞKAN SOYLU’YA ÖVGÜ

Festivalin açılışında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun çalışmalarına değinerek, “Görüyorum ki Menderes Belediye Başkanımız Bülent Soylu işe hızlı girmiş. Seçimin üzerinden geçen kısa süreye rağmen büyük çalışmalara imza atmış. Verdiğimiz sözlerin bir kısmını daha şimdiden gerçekleştirmiş. Önemli olan gönüllerin yolunu yapmaktır. Menderes’te bu kısa zamanda gerçekleşmiş” dedi.

Seçim sürecinde hem Menderes hem de diğer ilçelerde verdikleri sözlerin seçimden sonra tutulduğunu kaydeden Yıldırım, “Menderes’te seçim çalışmalarını yürüttüğümüz sırada birçok önemli projenin hayata geçeceğinin sözünü vermiştik. Belediye başkanımız bu sözleri bir bir yerine getiriyor. Seçim zamanı verilen sözlerden en önemlisi Menderes’e hastane kazandırmaktı. Başkanımız yapmış olduğu çalışmalar ile ilçenin 50 yıllık hayalini gerçekleştiriyor. İnşallah 2015 yılında Menderes 100 yataklı devlet hastanesine kavuşacak. Bir başka sözümüz ise Gümüldür-Menderes arasındaki yolu bölünmüş yol yapmaktı. Bu sözümüzü de tutuyoruz. Biz seçimde verdiğimiz sözleri seçim sonrası kulak arkası yapmıyoruz. Siyaseti halka hizmet olarak görüyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar ortada. Bundan sonrada halkımız için en iyi çalışmaları gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise festivalin geleneksel hale geleceğini belirterek, “ Menderes Belediyesi olarak ilçemize ilkleri yaşatmanın sözünü vermiştik. Bu sözlerimizden birisi de üreticimizin teşvik ve güçlenmesiydi. Bu kapsamda ilçenin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan mandalinanın tanıtımı, üreticilerimizin desteklenmesi adına bu festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Gümüldür Mandalina Festivalimiz geleneksel hale gelecek. Mandalinanın seçtiği topraklarda her yıl artan bir coşkuyla festivalimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

BOL BOL ETKİNLİK

Gümüldür Mandalina Festivali’nin ilk günü gerçekleşen Çocuk Gözüyle Mandalina etkinliğinde minik kalplerin gerçekleştirdiği resim çalışmaları sergilendi. Gümüldür’den Mandalina Anıları adlı söyleşi de ise yörenin mandalina emekçileri vatandaşlarla bir araya geldi. Mandalina Kabuklarıyla Yaratıcılık etkinliği ise renkli görüntülere sahne oldu. Sanatçılar mandalina kabuklarından yaptıkları birbirinden ilginç ve güzel çalışmaları festivale katılanlarla paylaştı. Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nden Doktor Mehmet Tutar ise satsuma mandalinasının ıslah çalışmaları hakkında bilgi verdi.

MANDİ’YE BÜYÜK İLGİ

Gümüldür Mandalina Festivali’nin maskotu Mandi, festivalin ilk günü Menderesli vatandaşlarla bir araya geldi. Festival alanında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Mandi’ye özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Maskot Mandi, festivale katılanlara mandalina ve mandalina suyu da ikram etti.

HALUK LEVENT VE KURTALAN EKSPRES COŞTURDU

Gün boyu süren etkinliklerin ardından Gümüldür Hasan Eren İlköğretim Okulu önünden festival alanına kortej yürüyüşü gerçekleşti. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe İzmir Valisi MustafaToprak, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ve Ali Aşlık, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, ilçe protokolü ile vatandaşlar katılım gösterdi. Yoğun katılımla gerçekleşen kortej yürüyüşüne katılan Türk Chopper Motosiklet Kulübü’de festivale renk kattı. Festivalin ilk günü Haluk Levent ve Kurtalan Ekspres konseriyle sona erdi. Konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterirken sanatçılar seslendirdikleri şarkılarla büyük bir coşkuya neden oldu.