KAYSERİ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri'de inşa edilen Gümüşören Barajı ile 225 bin 460 dekar tarım arazisinin modern sulamaya kavuşacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılında yapımına başlanan sulama ve enerji alanında yararlanılacak barajın inşasına Bakan Veysel Eroğlu'nun talimatıyla hız verildiği ve fiziki gerçekleşmenin yüzde 92’ye ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, Kayseri'nin Develi ilçesinin 20 kilometre güneydoğusunda bulunan Zamantı Nehri üzerine kurulan barajın toplam 187 milyon metreküp depolama hacmine sahip olduğu kaydedildi.

Barajın maliyetinin 151 milyon lira olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Sulama ve enerji maksatlı olan baraj tamamlandığında yılda 102 milyon metreküp su verilerek Develi Ovası'ndaki 225 bin 460 dekar tarım arazisi modern sulama suyuna kavuşacak. Ayrıca baraj eteğinde kurulacak Hidroelektrik Santrali ile yılda yaklaşık 12 milyon kilowattsaat enerji üretilecek. Bu yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen baraj için bugüne kadar 142 milyon lira harcama yapıldı. Barajın bütün ünitelerinin işletmeye alınması ile yöre halkına ve milli ekonomiye yaklaşık 83,5 milyon lira katkı sağlanacak."