SİVAS (AA) - Sivas'ta evde elektrikli battaniye nedeniyle çıkan yangında babaanne ve 2 torunu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 44'üncü Sokak'ta bulunan İmam Evler Sitesi A Blok'un giriş katındaki dairede yaşayan 5 kişilik Altun ailesinden Fatma Altun (93) ile torunu Muhammed Hüseyin (6), elektrikli battaniyeyi açarak uyudu.

Elektrikli battaniye, henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı. Alevleri gören çevredekiler, durumu itfaiyeye bildirdi. Ailenin komşuları, evde mahsur kalanları kurtarmak için yoğun çaba harcadı.

Komşularının yardımıyla anne Zeliha ve baba İlyas Altun dışarı çıkarıldı. Bu sırada, anne Zeliha Altun, yeniden eve girerek çocuklarını kurtarmak istedi ancak yoğun duman nedeniyle bir daha dışarı çıkamadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, dumandan etkilenen anne Altun'u dışarı çıkardı.

Evin tek odasında devam eden yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Babaanne ve birlikte uyuduğu torunu Muhammed Hüseyin, yanarak can verdi.

Anne ve babasıyla aynı odada uyuyan ve yoğun dumandan etkilenen 4 yaşındaki Zeynep Altun ise kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde hayatını kaybeden babaanne Altun ile torunu Muhammed Hüseyin'in cansız bedenleri de otopsi için aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Yangında dumandan etkilenen anne Zeliha ve baba İlyas Altun'un Numune Hastanesindeki tedavisi ise sürüyor.

Ailenin komşuları, babaanne Fatma Altun'un yaşlı olduğu için üşüdüğünü ve bu nedenle elektrikli battaniye kullandığını belirtti.

Yangına ilk müdahaleyi yapan komşulardan Hüseyin Aydın, olayı şöyle anlattı:

"Saat 01.30 sıralarında yan komşum kapımı çaldı. Yangın çıkan eve 3 defa girmeye çalıştım, başaramadım. Havluyu ıslattım, tekrar ağzıma aldım. Yine müdahale etmeye çalıştım, olmadı. Çocukların içeride olduğunu söylediler, onları kurtarmak için tekrar müdahale etmeye çalıştım ama aşırı derecede karbonmonoksit vardı. Dumanın yoğun olmasından dolayı içeriye giremedim."

- Ocak ayında doğum gününü kutlamıştı

Babaannesi ile elektrikli battaniyeyle uyuyan 6 yaşındaki Muhammed Hüseyin Altun'un, Yunus Emre Anaokulu öğrencisi olduğu ve doğum gününü ocak ayında sınıfında kutladığı öğrenildi.

Ailenin, evlerinin bulunduğu arsayı müteahhide kat karşılığı verdikleri ve yaklaşık 6 ay önce kiraya çıktıkları belirtildi.

Bu arada, babaanne ve iki torununun cenazelerinin Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesindeki otopsi işlemi devam ediyor.