Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Göç mevsiminde mevsimlik gezici tarım işçilerinin ikametgahlarından çalışacakları yerlere ve tarladan konaklama mahalline ulaşımları esnasında yol güvenlikleri sağlanmalıdır” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Isparta’nın Yalvaç ilçesinde elma toplamaya giden işçileri taşıyan midibüsün şarampole devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı dileyerek, “Mevsimlik işçiliğin çalışma şartlarının insani koşullara uygun hale getirilmesi için bir çalışma yürütmelidir. Özellikle ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, iş ve sosyal güvenlik koşulları iyileştirilmelidir. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayat koşulları bütünsel ve çok boyutlu bir bakış açısıyla belirlenmeli, sorunların çözümü için derhal adım atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Göç mevsiminde mevsimlik gezici tarım işçilerinin ikametgahlarından çalışacakları yerlere ve tarladan konaklama mahalline ulaşımları esnasında yol güvenlikleri sağlanmalıdır” diyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

“İl/ilçe giriş ve çıkışlarında trafik denetimleri arttırılmalı, mevsimlik gezici tarım işçilerinin taşındığı otobüs ve minibüslerin yetki belgeleri ile zorunlu sigortalarının bulunup bulunmadığı, araçların trafiğe uygun olup olmadığı, taşıma (yük ve yolcu) kapasitesinin üzerine çıkılıp çıkılmadığı, sürücülerin araç kullanma ve dinlenme sürelerine uyup uymadıkları çıkış yaptıkları illerden başlamak üzere güzergah üzerinde titizlikle kontrol edilmesi sağlanmalıdır. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin yeterli, güvenli ve sağlıklı konaklama alanlarında barınmaları da sağlanmalıdır.”