ANKARA (AA) - SELMAN TÜR - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Kahveciler ve Büfeciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nezir Büyüm, "Türk-Kürt hiçbir zaman ayrılmadı, biz her zaman için kardeşiz. Edirne'den Diyarbakır'a hepimiz biriz. Bugün başkentteki iş yerimde 81 vilayetten gelenlere hizmet sunuyorum" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 27 yıldır esnaflık yapan ve 6 yıl önce de Ankara'da şube açan Büyüm, terör olaylarından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Büyüm, Diyarbakır'ın en fazla peygamber ve sahabe mezarını bünyesinde barındırdığını, tarihi Ulu Camiinin ise 5. Harem-i Şerif olarak kabul edildiğini anımsatarak, Sur ilçesinde çok sayıdan tarihi mekanın bulunduğunu kaydetti.

"Daha önce zevkle gezdiğimiz Sur ilçesinea bugün baktığımız zaman içimiz kan ağlıyor. Keşke Sur'u bu şekilde görmeseydim" diyen Büyüm, şöyle konuştu:

"Sur'daki esnaf büyük sıkıntı yaşıyor. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı vatandaşlar batı illerine taşınmak zorunda kaldı. Bölgedeki esnafın yüzde 80'i çekini, senedini ödeyemez durumdadır. O yüzden bir an önce bu olayların sona ermesi gerekiyor. Huzurun olduğu yere yatırım gelir. Huzurun olmadığı yerde yatırım olmaz. Doğu ve Güneydoğu huzura kavuşsun istiyoruz. Artık insanların birlik ve beraberlik içinde olması lazım."

- "Bölge halkı huzur istiyor"

Anadolu'da Kürtler ile Türklerin bin yıldır kardeşlik içerisinde yaşadığını vurgulayan Büyüm, "Türk-Kürt hiçbir zaman ayrılmadı, biz her zaman için kardeşiz. Edirne'den Diyarbakır'a hepimiz biriz. Bugün başkentteki iş yerimde 81 vilayetten gelenlere hizmet sunuyorum. Yeter artık, bölge halkı huzur istiyor. Diyarbakır bugün bir sancı çekiyorsa bizler de burada aynı sancıyı çekiyoruz. İnsanlar ölmesin artık, ölüm kimseye bir fayda getirmez" ifadelerini kullandı.